Staf van Aelst

Commissie Mens en Maatschappij

Staf van Aelst

Mijn leeftijd is 72 jaar

Ik ben gepensioneerd en werk op oproepbasis bij Camping Ponderosa.

De 3 onderwerpen van het verkiezingsprogramma die mij het meest aanspreken zijn:

- GÉÉN Windmolens in Baarle-Nassau!
- Oplossingen bieden voor het woningtekort in onze Gemeente.
- Vrijwilligerswerk waarderen en stimuleren.

De andere 9 punten vind ik natuurlijk ook heel belangrijk.

Windmolens horen niet thuis in een landelijke omgeving. Je kan ze beter op zee, langs snelwegen en op industrieterreinen zetten.

Tegen windmolens van ten hoogste 15 meter in de buurt van een boerderij of industriezone heb ik geen bezwaar. Daarnaast zijn er in Baarle nog vele ongebruikte daken waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. De leidingen in de grond moeten vernieuwd worden om de transport van de teveel opgewekte stroom te kunnen vervoeren.

Onze jeugd wil graag in deze gemeente blijven wonen. Daartoe moeten ze ook de mogelijkheden krijgen. Om bij de bank geld te lenen moeten de ouders als onderpand hun kapitaal inzetten. Deze ouders willen ook graag naar een kleinere woning gaan zodat hun kinderen in hun huis kunnen gaan wonen.

Boerderijen zijn vaak zo groot dat er 2 en soms meer woningen van gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld door stallen om te bouwen tot seniorenwoningen.

Onze maatschappij rust momenteel op de hulp van vele vrijwilligers. Dit werk moet dus gewaardeerd en gestimuleerd worden. Hierbij denk ik aan mantelzorgers, trainers en begeleiders voor verenigingen. Ik denk ook aan mensen die meehelpen de sociale armoede van onze senioren te verbeteren.

De keuze om voor het CDA te kiezen: als voorzitter van de seniorenvereniging Baarle-Nassau, met een ledenaantal van ruim 800, kan ik iets betekenen bij het CDA. Na mijn cursus politiek actief die de gemeente in 2021 heeft georganiseerd, leek mij het CDA, na enige overweging de beste partij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.