Niels Groot 2 BG

Niels Groot

Raadslid

Informatie over dit raadslid:

  • Naam: Niels Groot
  • Leeftijd: 40
  • Wijk: 't Hofke
  • Beroep: Beleidsmedewerker erfgoed bij gemeente Eersel en gemeenteraadslid CDA Eindhoven

Hier sta ik voor: De kracht van Eindhoven moet behouden blijven om zo een leefbare en fijne stad te zijn. Als echtgenoot en vader weet ik hoe belangrijk een samenleving is waarin men naar elkaar omkijkt en samenwerkt. Het Eindhovense kleinschalige karakter moet behouden blijven, waar culturele, sportverenigingen en buurthuizen in stand worden gehouden en waar mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten! 

­​​​​Eindhoven is een fascinerende stad met haar vele gezichten en dat boeit me mateloos. Zowel haar geschiedenis als haar heden zijn zo. Eindhoven laat zich niet zo maar kennen, maar als je de stad kent dan raak je er snel aan gehecht. Wat mij met name boeit is haar dorpse/kleinschalige karakter, wat voor een grote stad toch uniek is. De verschillende dorpen die samen met de stad Eindhoven zijn samengesmolten hebben elk een ander gezicht, maar hebben toch het dorpse aanzien en karakter behouden. Het is een belangrijk pluspunt van Eindhoven dat ik als inwoner van Strijp binnen de ring zeker kan onderstrepen.

We moeten daarom op allerlei vlakken geen kopie van een andere grote stad willen worden, maar ons eigen karakter behouden en er trots op zijn. Graag wil ik mij namens het CDA inzetten om Eindhoven haarzelf te laten blijven. Voorbeeld is het behouden van het karakter van oude woonkernen en de binnenstad. Niet alle het oude moet gesloopt worden voor grootschalige en anonieme nieuwbouw.
Als echtgenoot en kersverse vader ben ik er nog meer van overtuigd hoe belangrijk een samenleving is waarin men naar elkaar omkijkt en samenwerkt. Mijn katholieke geloof vormt eveneens een belangrijke drijfveer voor de inzet voor een gezonde samenleving waarin iedereen zich thuis voelt, ongeacht hun levensovertuiging.

Het gedachtegoed van het CDA biedt naar mijn mening de beste basis om een sterke en warme Eindhoven te behouden.  We geloven dat kracht van de samenleving komt doordat mensen die met en voor elkaar leven, niet naast elkaar. Grote steden staan vaak gelijk aan een bepaald gevoel van anonimiteit. Het Eindhovense kleinschalige karakter moet daarom behouden blijven, waar culturele en sportverenigingen en buurthuizen in stand worden gehouden en waar mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten.

Kortom, samen maken we van Eindhoven ons warme èn unieke thuis. Daarvoor wil ik mij, namens u, volledig inzetten!

Groeten,
Niels

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.