Politieke partij CDA Laarbeek

Janice Meulensteen

Burgercommissielid Sociale en Algemene zaken | Beek en Donk

Functie: Burgercommissielid Sociale en Algemene zaken

Mijn naam is Janice Meulensteen. Ik ben een 19-jaar oude internationaal business student geboren en getogen in Beek en Donk.

Mijn interesse in de politiek is aangewakkerd door het feit dat mijn vader hier al lang actief in is. Hierdoor kreeg ik vaak dingen mee die op dat moment speelde in Laarbeek en wat standpunten van verschillende partijen waren. Hierbij vond ik het vaak leuk om mee te denken en om te horen waarom bepaalde beslissingen werden gemaakt en wat de reacties hierop waren. Door deze keukentafel gesprekken ben ik er dus snel achtergekomen dat ik de politiek interessant vind en dat mijn ideeën overeenkwamen met de standpunten van het CDA. Hierdoor heb ik dus uiteindelijk besloten om me bij het CDA aan te sluiten. 

Gedurende deze jaren heb ik gemerkt dat de jongeren in Laarbeek ondervertegenwoordigd zijn. Met mijn 19 jarige leeftijd de politiek ben ik namelijk een uitzondering. Er zijn op dit moment weinig jongeren in de gemeenteraad terwijl de politiek onder andere ook gaat over mijn toekomst en die van andere jongeren. Dit is daarom ook een andere reden waarom ik heb gekozen om mee te doen aan deze verkiezingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.