Politieke partij CDA Laarbeek

Nicole van Moorsel

Lieshout

Mijn naam is Nicole van Moorsel, ik ben 25 jaar en geboren en getogen in het mooie Lieshout. In augustus 2021 ben ik afgestudeerd als MSc in International Business, Specialisatie Strategic Marketing, aan Maastricht University en ik ben sinds kort werkzaam als Junior Projectmedewerker bij het Elkerliek Ziekenhuis. In mijn vrije tijd wandel ik graag een rondje (door het buitengebied van Laarbeek), maak ik muziek of ben ik bij mijn vriend, vriendinnen of familie te vinden.

Mijn interesse in de politiek en gemeenteraad begon toen ik in groep 7 besloot om me kandidaat te stellen voor de verkiezingen van de Jeugdgemeenteraad van de gemeente Laarbeek. Ik werd namens de Mariabasisschool in Lieshout geselecteerd en heb twee jaar lang deel uit mogen maken van de Jeugdgemeenteraad. Een van de projecten waar ik destijds aan mee heb gewerkt, is nog steeds zichtbaar in Laarbeek: een verkeersbord bij de Laarbeekse basisscholen om auto’s te waarschuwen voor spelende kinderen. Verkeersveiligheid en jezelf veilig voelen in je eigen gemeente zijn voor mij persoonlijk erg belangrijk gebleven. Zo, zie en ervaar ik regelmatig dat er gevaarlijke situaties ontstaan op de N615 bij de Deense Hoek of op de 30 km wegen in de dorpskernen van Laarbeek.

Verder ervaar ik als jongvolwassene problemen op de woningmarkt, want het is bijna onmogelijk om als starter een huis of appartement te huren of te kopen in Laarbeek, terwijl ik graag in Laarbeek zou willen blijven wonen. Jongvolwassenen zijn echter ondervertegenwoordigd in de Laarbeekse gemeenteraad, terwijl het belangrijk is dat zij ook kunnen meebeslissen over belangrijke thema’s, zoals de woningmarkt, duurzaamheid, (verkeers)veiligheid en de levendigheid van de dorpskernen. Daar wil ik verandering in brengen door mijn stem te laten horen namens alle jongvolwassenen. Dat is de kracht van samen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.