Politieke partij CDA Laarbeek

Romana dos Ramos-Verstraeten

#8 | Lieshout

Functie: Voorzitter

Ik ben getrouwd met Rick en wij hebben twee zonen (respectievelijk 17 en 14 jaar). Wij wonen in de bossen van Lieshout. Ik ben geboren in Paramaribo Suriname uit een Nederlandse vader en een in Suriname geboren moeder. Mijn ouders hebben ons altijd gezegd dat wij na de middelbare school naar Nederland gingen om te studeren (technisch bedrijfskunde en daarna bedrijfseconomie-accounting en accountancy), dat is inmiddels 29 jaar geleden. Na mijn studie heb ik voor diverse organisaties gewerkt, zowel in profit als non-profit sector, in de rol van (concern en business) controller. Daarnaast ook als manager Informatisering & Automatisering. Zo’n 10 jaar geleden heb ik besloten als (senior) consultant/interim manager verder te gaan met het doel invulling te geven aan mijn passie en hobby en dat is organisaties helpen het beste van zichzelf te worden door het principe 'to teach and to heal' toe te passen, dat wil zeggen dat je met organisaties op zoek gaat naar een toekomst bestendige (door)ontwikkeling van de organisatie.

Zowel in mijn studenten tijd en nu als ondernemer geef ik invulling aan mijn (sociaal) maatschappelijke betrokkenheid. Dit doe ik o.a. door:
- Elk schooljaar kinderen op de basisschool kennis te laten maken met ondernemerschap;
- Een bestuurlijke of toezichthoudende rol in te vullen bij maatschappelijk betrokken stichtingen;
- Mijn betrokkenheid bij het CDA (dit al bijna 20 jaar), als bestuurslid van het CDJA, het CDA en later als raadslid (van de gemeente Eindhoven).

Waarom het CDA?
Mijn keuze voor het CDA heeft alles te maken met het feit dat wij onderkennen dat onze samenleving en onze wijze van besturen aan verandering onderhevig zijn. En onze bereidheid om samen opzoek te gaan naar een oplossing voor deze vraagstukken. Een oplossing(en) die waarde toevoegt op de korte en (midden) lange termijn voor zowel de jeugd, de ouderen als ook de ondernemers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.