Arjan Calatz

Gemeenteraadslid

Ik ben Arjan Calatz, 49 jaar en woonachtig in Neerloon samen met mijn vrouw Jane en dochters Julia en Nikki. In het mooie landelijke Neerloon voel ik me thuis en ben ik graag bezig met onze paarden en is altijd wat te doen buiten. In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeut met een eigen praktijk in Oss (Fysioplus). We zijn gevestigd binnen Plein Zwanenberg en samen met 10 collega’s helpen we mensen in verschillende vormen van therapie. Ikzelf meer in het hoofd-, halsgebied en rondom hart-, vaat-, longrevalidatie en meer recent binnen Post-COVID klachten. Daarnaast ben ik lid van de dorpsraad Herpen en voorzitter van de stichting Anna Lucia, welke zich inzet voor herbestemming van de Lucia Kerk in Ravenstein. In mijn spaarzame vrije tijd volleybal ik bij Voreo in Ravenstein en loop ik een rondje hard over de dijk.

Ik voel me thuis binnen de Christendemocratie. Met name de kernwaarden van het CDA zijn voor mij erg aansprekend en binnen mijn werk, maar ook vrijwilligerswerk probeer ik binnen deze kernwaarden te acteren. Het geeft mij houvast en richting. Ik kan met deze kapstok mensen bereiken, motiveren en meenemen met prachtige resultaten tot gevolg. Ik vind oprecht dat CDA Oss de laatste jaren een prachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt door nog meer te ankeren in de samenleving en het gesprek te voeren daar waar het hoort. In de leefomgeving van de mensen zelf. Daar wil ik me voor inzetten.

Vanuit de dorpsraad Herpen heb ik gemerkt dat de kracht echt komt uit de samenleving. Binnen het thema wonen heb ik zowel in Herpen, als ook in NOK gemerkt dat leefbaarheid en betaalbaar wonen een belangrijk startpunt zijn voor een dorp. Recent hebben we als CDA dit model ook toegepast in Ravenstein. Mensen bewegen en in beweging zetten: dat is mijn doel. Waarin ze niet alleen staan. Ik help ze daar waar ik kan. Maar met kracht uit de samenleving, of het nu gaat om wonen, onze gezondheid of behoud van religieus erfgoed.

[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.