Joop van Dijk

voorzitter

Mijn naam is Joop van Dijk en ik ben 66 jaar geleden geboren in Kaatsheuvel.

Na wat omzwervingen (Utrecht, Wateringen) vanwege het werk van mijn vader (Gemeentelijke Sociale Dienst), ben ik als 11 jarige terecht gekomen in Valkenswaard, en op mijn 18e in Tilburg vanwege mijn studie (Psychologie).

Ik heb nog gewoond in Eindhoven, Bladel en Dommelen, ben getrouwd geweest, heb een zoon Bas en een dochter Loes (beiden >30 jaar), en 2 kleinkinderen, Hannah en Sophie.

In de gemeente Valkenswaard ben ik 16 jaar gemeenteraadslid (CDA) geweest (o.a. fractievoorzitter) en voorzitter van de Plaatselijke Kruisvereniging. Ik ben ook voorzitter geweest van de Kruisvereniging Bladel en de Regionale Kruisvereniging De Kempen. Voor deze bestuurlijke activiteiten heb ik in 2014 een lintje van de Koning mogen ontvangen.

Mijn hobbies zijn (en waren) sport (voetbal, atletiek, tennis, fitness, racefietsen, bowlen), kaarten, darten en biljarten, popmuziek verzamelen en luisteren, en popconcerten bezoeken (zoals pinkpop, kayak, vpro-picknick, blof, bryan adams). Tegenwoordig: wandelen (met de hondjes), fietsen, en nog steeds kaarten, darten en biljarten en muziek luisteren.

Ik ben met (pre)pensioen; ik heb voornamelijk gewerkt als manager/directeur in de zorgsector (Thuiszorg, Zorg voor Verstandelijk Gehandicapten en Verpleeghuiszorg).

De laatste 20 jaar was ik bij De Wever in Tilburg lid van het managementteam, en ben ik bij 5 verschillende locaties manager geweest. Een daarvan was het klooster Notre Dame, waar ik nu nog voorzitter ben van de Clientenraad.

Ik ben katholiek opgevoed, en ik heb voor het CDA als politieke partij gekozen, omdat deze partij (christelijke) waarden en normen als leidraad heeft. Voor mij betekent dat Zorg, Liefde en Respect voor jezelf en je medemensen, en voor de planeet waarop wij leven.

Sinds mei 2021 woon ik samen met Jasmine in de Zandhorst 16 te Lage Mierde, een heerlijk dorp in de mooie kempengemeente Reusel-de Mierden; ik zie er naar uit om me via de politiek, als CDA-er, de komende jaren in te zetten voor het welzijn van de inwoners van deze gemeente. En ik hoop dat velen mij hierin zullen volgen, zodat het CDA hier weer een breed gedragen politieke partij wordt, door en voor, jong en oud!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.