Gert Jan van Steenhoven

Raadslid

1. Wie is Gert Jan van Steenhoven?

Op 23 maart 1972 ben ik geboren in Sint-Oedenrode. Ik kom uit een gezin met twee oudere broers. Mijn vader werkte bij Philips en mijn moeder zat in het onderwijs. Als kind speelde ik graag buiten voetbal met mijn vriendjes. Er was altijd wel iemand met een goed idee om kattenkwaad uit te halen. We hadden veel lol.

Na het Gymnasium heb ik in Nijmegen Arbeids- & Organisatiepsychologie gestudeerd. Nu wonen we als gezin, met drie zoons, al weer ruim 15 jaar in Son en Breugel.

2. Wat doet u in het dagelijks leven?

Mijn eerste baan na mijn afstuderen was in Amsterdam als handelaar in de financiële wereld. In 2006 ben ik voor mijzelf begonnen in de Ecommerce.

In mijn vrije tijd tennis ik graag. Binnen de tennisvereniging TV Son en Breugel ben ik actief als bestuurslid.

We spreken als gezin graag en vaak of met vrienden om samen op pad te gaan en te genieten van lekker eten en een goed glas wijn.

3. Welke drijfveren en idealen spelen een rol om de gemeentepolitiek in te gaan?

We wonen al weer meer dan 15 jaar in Son en Breugel. In die jaren is gebleken dat het hier in het Brabantse land prettig wonen en werken is. Wat ons zo goed bevalt aan Son en Breugel is dat voorzieningen als scholen en sportclubs makkelijk bereikbaar zijn en goed zijn georganiseerd. Wat ik graag nog zou willen verbeteren in het dorp is een levendiger centrum en een dorpshuis waar ouderen makkelijk terecht kunnen voor alledaagse zaken die hen bezighouden, opdat ze actief en betrokken blijven.

4. Hoe kan de burger u herkennen?

Aan mijn humor, foutloze tennisspel en betrokkenheid.

5. Wat is uw persoonlijke missie?

Son en Breugel is een groene gemeente die goed verbonden is met omliggende steden en dorpen. Ik wil me inzetten om dit dorp een dorp te laten blijven. Ruimte om te wonen en te leven. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en veilig en met plezier leeft.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.