13 april 2024

Tijdelijke woningen

Gemeente Vught wil het probleem van de woningmarkt aanpakken door 50 tot 100 tijdelijke woningen te realiseren. Voor de periode 2023-2025 zijn in onze gemeente 4 locaties in beeld:

In Helvoirt:    Oude gemeentewerf                            10 woningen

In Vught:         Wilhelminasingel                                  4 woningen (reeds gerealiseeerd)

                        Isabellaveld                                          16 woningen

                        Vughtse Hoeven-Vijverbosweg    30-50 woningen

De locatie van De Vondst in Cromvoirt wordt nog onderzocht op haalbaarheid met de eigenaar en de Provincie. Over hoeveel woningen dit gaat is nog onbekend. Het is mede afhankelijk van de aanleg en aansluiting op het elektriciteitsnet door Enexis, maar er wordt ingezet op realisatie in de tweede helft van 2024. Er zijn meerdere locaties aangegeven, ook in Helvoirt; die zijn niet uit beeld, maar de oude gemeentewerf is de meest kansrijke locatie.               

 Tijdelijke woningen bieden een snelle oplossing voor huisvestingsproblemen in de regio, vooral voor mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben. Deze woningen kunnen variëren van prefab-huizen tot omgebouwde containers, ontworpen om snel te worden opgezet en bewoond. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals huisvesting voor mensen die wachten op permanente huisvesting. Hoewel ze niet bedoeld zijn als permanente oplossing, bieden ze een waardevolle tussenstap terwijl langduriger huisvestingsoplossingen worden ontwikkeld.

Tijdelijke woningen blijven 10 tot 15 jaar staan in de hoop dat de woningmarkt in deze periode verbetert. De gemeente Vught, woningstichting Charlotte van Beuningen en Woonveste zorgen voor de uitwerking ervan.

Verder gaat het festivalseizoen weer van start. In het weekend van 13-14-15 april wordt aan de Raamse Akkers het hardstyle-festival Rebirth gehouden, waar vele bezoekers een weekend lang, eventueel met overnachting, kunnen genieten van verschillende DJ’s. In dit weekend zullen er rondom het terrein wegomleidingen zijn om alles in goede banen te leiden. Zo is o.a. de Molenstraat in dat weekend afgesloten.

Het CDA hoopt dat ook inwoners uit Helvoirt zullen genieten, en dat de overlast mee zal vallen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.