15 november 2022

CDA Purmerend draagt Pascal Verkroost voor als kandidaat wethouder

Pascal Verkroost wordt vanuit het CDA-Purmerend voorgedragen als kandidaat-wethouder om Eveline Tijmstra op te volgen. Zij kondigde vorige week haar vertrek aan om meer tijd met haar gezin door te kunnen brengen.

Dit was voor het CDA aanleiding om op zoek te gaan naar een waardige opvolger. ‘In de zoektocht naar een geschikte opvolger waren kennis en ervaring binnen de Purmerendse politiek en de betreffende portefeuille evenals de competenties verbindend en resultaatgericht belangrijk’, aldus bestuursvoorzitter Gerard Hoving.

‘Met Pascal Verkroost hebben we een bekwame opvolger gevonden die daaraan voldoet’, vult raadslid Fred Koot namens het CDA aan. ‘Pascal is ruim twee periodes actief als raadslid en heeft vanuit zijn werk als directeur veel ervaring die van pas komt bij het wethouderschap.’

Pascal Verkroost (43) is momenteel fractievoorzitter van het CDA. Daarnaast werkt hij als directeur voor de gemeente Waterland. Pascal is enthousiast over de kandidaatstelling voor het wethouderhouderschap: ‘Ik vind het een eer om voorgedragen te worden namens het CDA. Purmerend is een prachtige gemeente en kijk er naar uit om mijn steentje bij te kunnen dragen als wethouder.’

De gemeenteraad besluit naar verwachting in december over de voordracht van Pascal Verkroost. Na een positief besluit wordt hij beëdigd door de burgemeester. Het CDA Purmerend ziet deze procedure met vertrouwen tegemoet.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Fred Koot: 06-14023414

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.