29 juni 2018

Eveline Tijmstra voorgedragen als kandidaat wethouder

Veel inwoners steunen de koers van het CDA, waardoor het CDA in maart groeide naar 4 zetels en de derde partij in Purmerend is geworden. Inmiddels is duidelijk geworden dat het CDA opnieuw deelneemt aan de coalitie. De nieuwe coalitie wordt gevormd samen met de Stadspartij, D66, AOV en de PvdA.

Vanuit het CDA is Eveline Tijmstra voorgedragen als beoogt wethouder in het nieuwe college. Fractievoorzitter Pascal Verkroost: ”In de afgelopen periode heeft Eveline laten zien dat zij naast een prettig mens ook een uitstekende bestuurder is die de verbinding zoekt met de samenleving en staat voor onze idealen”.

Eveline Tijmstra: “Het nieuwe stadsbestuur straalt vernieuwing en verjonging uit. Ik ben er trots op dat ik daar deel van uit mag maken. Ook mijn beoogde portefeuille met de fysieke leefomgeving, verkeer en vervoer, publieksdienstverlening, stadsontwikkeling binnenstad, erfgoedbeleid en kunst en cultuur sluit uitstekend aan bij de speerpunten waarmee het CDA de verkiezingen is in gegaan. Samen met alle inwoners blijf ik werken aan een Purmerend waarin we naar elkaar omzien, waar het fijn is om te wonen en iedereen meetelt”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.