14 mei 2021

Jouw stad, mijn dorp.

Mijn naam is Michel Segers en ik woon sinds 24 april in Middenbeemster. Door de verhuizing ben ik sinds kort geen raadslid meer van de gemeente Purmerend. Hieronder een passage van mijn afscheidsspeech:

Een raadslid kan deze functie bekleden zolang deze woonachtig is in de gemeente waarvoor hij/zij raadslid is. En ik, geboren en getogen Purmerender, ga na bijna 50 jaar Purmerender te zijn geweest verhuizen! In onze fractie claim ik wel eens mijn extra stemrecht omdat ik de enige ben die in Purmerend geboren is. En toch ga ik verhuizen - samen met Denise, mijn echtgenote.

Wij hebben hier samen over gesproken, vorig jaar waren wij 25 jaar getrouwd, en Denise vertelde mij: Michel, het is nu mooi geweest, we wonen nu 25 jaar in jouw stad, komende 25 jaar gaan we in mijn dorp wonen. En zoals een goed huwelijk betaamt, hebben we deze compromis gesloten en zijn op zoek gegaan naar een andere woning, en wij hebben een woning gevonden in Middenbeemster.

Dus mijn afscheid als raadslid is misschien van korte duur, want de gemeenteraadsverkiezingen in verband met de fusie van Beemster en Purmerend in november dit jaar staan al gepland.

Misschien heeft het wel zo moeten zijn, misschien hoorden de Beemster en Purmerend allang bij elkaar, maar moesten zij nog een compromis met elkaar sluiten, dus eerst 400 jaar apart als eigen gemeente, en dan nu komende 400 jaar samen! een mooi compromis - net zoals ik dit heb gedaan met mijn vrouw.

En zo voelt het ook voor mij, en ben trots dat ik inwoner van Middenbeemster ben geworden. In november 2021 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en ik zal mijzelf wederom verkiesbaar stellen namens onze CDA Fractie! Om zo alle inwoners van de nieuwe gemeente te kunnen vertegenwoordigen.

Reageren of nader kennismaken? Neem contact op via [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.