18 maart 2020

Zoektocht naar een woonplek

Er zou in de raadsvergadering van februari een besluit genomen over de woonplek, een voorziening voor mensen met meervoudige problematiek, o.a. verslavingsproblematiek, maar het is van de agenda gehaald, nadat er wijzigingen in het voorstel waren aangebracht door het college met betrekking tot de locatie. 

Dit uitstel is jammer, want het CDA wil al langer een voorziening realiseren voor deze groep inwoners, zodat passende zorg geboden kan worden en overlast in de stad kan worden beperkt.  

Wens, nut en noodzaak komen voort uit de zorgplicht die we hebben voor alle Purmerenders en daarmee ook de zwakkeren in onze samenleving.  

Voor het CDA is een woonplek dus een wenselijke en noodzakelijke aanvulling op de diverse voorzieningen die onze stad al rijk is. 

Voor ons staat de voorziening dus niet ter discussie, maar gaat het veel meer over de vraag waar, hoe en onder welke voorwaarden je deze gaat realiseren. Hoe neem je buurtbewoners mee en vind je een oplossingen voor de problemen die zij verwachten, in een dichtbevolkte stad, waar een veilige woonplek voor iedereen geborgd moet zijn.

De fractie laat zich hierover de komende tijd goed informeren om op een later moment tot een afgewogen beslissing te kunnen komen.

Annemiek Nuijens
Raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.