Foto van Ophem

Barry Rooimans

Raadslid / kandidaat raadslid

Geboren(1964) en getogen in Tilburg ben ik in 2015 verhuisd naar Loosdrecht om te gaan samenwonen met mijn partner. Opgeteld hebben we zes volwassen kinderen, een kleindochter en een kleinzoon onderweg. Daar waar nodig, bieden we hen graag een helpende hand en een luisterend oor. Ons motto: “Zorg dragen voor elkaar”.

Ik ben opgeleid tot stedenbouwkundig Planologe, maar heb het merendeel van mijn professionele leven in de financiële sector gewerkt. Eerst als financieel analist bij de Philips Pensioenfondsen voor hun Nederlandse onroerend goed portefeuille en later als senior Beleggingsadviseur bij Van Lanschot Bankiers. Tussentijds heb ik diverse functies vervuld in de non-profit sector onder meer als Opbouwwerker om het Binnenstad management in Tilburg van de grond te trekken samen met bewoners, winkeliers en horeca.

In tal van organisaties, ook binnen de kerk (Nieuw Apostolische Kerk) heb ik mij vrijwillig ingezet om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Als voorbeeld noem ik de oprichting van de Balloon; een wekelijks samenkomen van vaders en moeders met kinderen beneden de 4 jaar in de Tilburgse Binnenstad in de ruimtes van de naschoolse opvang om met elkaar ervaringen te delen of elkaar te ontmoeten rondom een thema zoals EHBO bij kinderen of ondernemen, waarvoor een spreker werd uitgenodigd. De kinderen vonden het heerlijk daar te spelen.

Sinds een jaar mag ik de commissie van de Vrienden van Sypesteyn voorzitten. De Vrienden spelen een belangrijke rol bij het voorbestaan van Kasteel-Museum Sypesteyn. Vanuit deze rol maak ik onderdeel uit van het bestuur van het kasteel en in dit bestuur probeer ik met enthousiasme en creativiteit mijn steentje bij te dragen.

Verantwoordelijkheid nemen past bij mij en het CDA

Initiatiefnemers vinden het CDA aan hun zijde om samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden. Dat is een positieve; constructieve houding, waar ik mij graag bij aansluit. Met elkaar in Wijdemeren gaan voor een fatsoenlijk bestaan; daar waar lasten steeds hoger worden; woonlasten, zorgkosten, etc., en het inkomen niet evenredig stijgt. Samen in Wijdemeren een visie op de toekomst ontwikkelen met respect voor bestaande structuren, plannen daaraan toetsen en doortastend optreden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.