Foto van Ophem

Bas Kers

Commissielid

Email: [email protected]

Ik ben geboren in Hilversum maar heb altijd in Kortenhoef gewoond. Ik woon sinds kort in de Oranjerie als starter. Ik heb gestudeerd aan de Marnix Academie (lerarenopleiding basisonderwijs). In 2017 ben ik afgestudeerd en gelijk begonnen met werken bij stichting Proceon (een stichting voor protestants-christelijk onderwijs in het Gooi en omgeving).  Hier heb ik ook mijn stages gelopen en kon hier blijven werken na mijn afstuderen.

Naast mijn werk ben ik veel betrokken bij verenigingen en evenementen in het dorp. Hier ben ik vooral vrijwilliger. Ik vind dit erg leuk om te doen omdat dit dorp veel uit vrijwilligers bestaat. Wij als bewoners van Wijdemeren maken de evenementen en verenigingen een succes door de inzet Die veel vrijwilligers tonen.

In 2016 heb ik het burgerinitiatief AED’s in de dorpen gestart. Dit initiatief heeft ertoe geleid dat er sinds 2017 verschillende AED’s in de kernen van Wijdemeren hangen die kunnen worden gebruikt in noodsituaties.

Door dit initiatief ben ik in aanraking gekomen met de gemeentepolitiek. Ik heb gezien hoeveel invloed je kan hebben als burger op plannen en hoe het mogelijk is om zelf plannen aan te dragen. Ik ben de politiek hierna steeds meer gaan volgen en ben nu sinds 2017 ook lid van het CDA.

En nu? Nu sta ik op de lijst bij het CDA Wijdemeren. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Het CDA zegt niet voor niets: ‘’Met elkaar… voor ’n sterk Wijdemeren.’’ Met elkaar kunnen we Wijdemeren nog mooier maken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.