Foto van Ophem

Eric Torsing

Raadslid / kandidaat raadslid

Stichts End 98
1244PR Ankeveen
Email: [email protected]

Ik ben Eric Torsing (1961) getrouwd met Ankie. Samen hebben wij drie kinderen. Ted, Linsey en Marloes. Wij wonen in Ankeveen, waar wij genieten van de prachtige natuur, het sociale- en het verenigingsleven. Dat is in Ankeveen in overvloed aanwezig. Zelf ben ik lid van de ijsclub, fanfare de VSK (BesBas), klaverjasclub met vier vrienden, voetbalclub ASV (leider ASV A1), carnaval, de Reisclub (voorzitter) en het CDA Wijdemeren (bestuursfunctie) Mijn opleiding heb ik in de avonduren gevolgd. In Delft heb ik op de Hogeschool milieukunde gestudeerd en afgerond.

Mijn werk vult echter de meeste uren. Samen met een compagnon heb ik een aannemingsbedrijf dat zich bezighoudt met asbestverwijdering, hovenierswerk, bodemsanering, riolering, grond, weg, waterbouw en sloopwerk. Wij werken voor overheden, bouwaannemers, particulieren en vastgoedbeheerders.

Na 4 jaar raadslidmaatschap wil ik door!

Afgelopen 4 jaar is mij veel duidelijk geworden over de plaatselijke politiek. Er wordt heel veel gepraat . De meeste raadsleden noem ik achterafjes. Achteraf is alles makkelijk. Maar daadwerkelijk komen met voorstellen of het nemen van beslissingen staat bij weinig raadsleden  in hun woordenboek.

Daarom wil ik graag nog 4 jaar doorgaan om werkelijk belangrijke vraagstukken voor elkaar te krijgen.

Te weten:

  • Bouwen voor jongeren en ouderen. De doorloop van woningen moet komen om een goede mix van alle leeftijden te houden en de dorpen leefbaar te houden.
  • Iedere kern moet zijn school behouden. Ondanks dat wij niet over het sluiten van scholen gaan kunnen we wel meewerken om plannen te vinden of te steunen om scholen open te houden.
  • De dorpen moeten rechten krijgen en een budget en de mogelijkheid om de overheid uit te dagen. Dan zullen de dorpen sterker zijn dan ooit. Ik heb absoluut geen angst voor de toekomst.
  • Een overheid die de ambities van zijn inwoners en ondernemers kan volgen. Op dit moment lukt dit niet. Meer kwaliteit en kwantiteit op het gemeentehuis.
  • Voorzieningen in de dorpen moeten blijven. Actief samenwerken met organisaties en clubs.

Dit is onder andere met alle punten van het CDA, het geluid dat ik de aankomende 4 jaar wil laten horen en ook zeker wil waarmaken!

Waarmaken is het woord voor de aankomende 4 jaar van mij!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.