Pim Sluiter

Mijn naam is Pim Sluiter. Ik ben 35 jaar en woon nu bijna 13 jaar samen met mijn vrouw Elika waarvan 2,5 jaar getrouwd.

In het dagelijks leven werk ik bij de politie in Enschede en geef ik leiding aan een team van ongeveer 35 collega’s. In die functie ben ik verantwoordelijk voor een specifiek gebied en heb ik mij daarnaast mogen ontfermen over thema’s als horeca, evenementen, AZC, vluchtelingen en coaching. Ik ben een persoonsgerichte leidinggevende die oog heeft voor de collega’s en daarbij hun ontwikkeling in brede zin stimuleert en begeleid. Samen klaren wij de klus en teamwork is daarbij cruciaal. Er wordt van mij verwacht dat ik weloverwogen besluiten neem. Besluiten die voor mensen of gezinnen verstrekkende gevolgen (kunnen) hebben. Mijn werk gaat over mensen en ik sta dus elke dag met twee voeten in de maatschappij.

Mijn liefde voor het CDA is ontstaan toen .. Ik weet niet of je het bij voorbaat liefde kan noemen maar het is eigenlijk altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Van huis uit ben ik opgevoed met kernwaarden waar het CDA van oudsher voor staat. Kernwaarden als saamhorigheid en verbinding hebben mij gevormd. Oog voor elkaar en elkaar bijstaan. Een genuanceerd en weloverwogen geluid maar zeker niet bang om een standpunt in te nemen. Ik herken dit ook in het CDA en voel mij daar prettig bij. Het CDA is altijd een goed zittende jas geweest. Ondanks dat de partij het afgelopen jaar nationaal behoorlijke deuken heeft opgelopen, ben ik van mening dat het CDA een erg belangrijke en stabiliserende partij is en moet blijven in een steeds hectischer politiek landschap.

Ik wil mij inzetten voor het CDA omdat ik van mening ben dat mijn kennis en kunde een aanvulling kunnen zijn op hetgeen het CDA nu in huis heeft. De komende jaren krijgt de politiek een aantal pittige uitdagingen te verwerken. Ik geloof dat mijn input kan bijdragen aan een betrouwbare politiek in het belang van de inwoners van onze gemeente.

De afgelopen jaren heb ik vooral naar Omtzigt gekeken als baken van transparantie, integriteit en betrouwbaarheid, acterend in een vertroebeld nationaal politiek theater. Ik heb dit met veel bewondering als buitenstaander aanschouwd. Waarden die in mijn dagelijkse werk ook leidend zijn en waarden die ik ook graag zou willen uitdragen. Het is belangrijke om de inwoners van Borne, Hertme en Zenderen te betrekken bij de politiek. Dicht bij onze gemeenschap staan om die goed te dienen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.