Binnenkort treedt het Verenigd Koninkrijk naar alle waarschijnlijkheid uit de EU. Dit zal naar verwachting grote gevolgen hebben voor Dinkellanders met een Brits paspoort en voor bedrijven die veel zaken doen met het Verenigd Koninkrijk.

Het CDA Dinkelland wil van het college weten of zij al signalen hebben ontvangen van bedrijven en van inwoners dat zij problemen gaan ondervinden van een eventuele Brexit.

“Wij hebben nog veel vragen”, zegt CDA-raadslid Edo van Bree. “Hoe bereidt het college zich voor op de gevolgen? Krijgt het daarbij hulp of steun van het Rijk? Kunnen bedrijven geholpen worden als zij in problemen komen en kunnen zij bijvoorbeeld bij het bedrijvenloket aankloppen? Hoe zit het nu precies met de Britse staatsburgers die in Dinkelland wonen bij een harde Brexit?”

Het CDA wil dat het college met een raadsbrief komt waarbij op de gevolgen van een Brexit wordt ingegaan. “De tijd dringt en de gevolgen kunnen groot zijn”, schetst Van Bree de situatie. “Daarom vragen wij aandacht voor dit gevoelige en complexe dossier”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.