Afgelopen weekend vond de uitwisseling en het raadsweekend plaats in partnergemeente Stadtlohn in Duitsland. Hierbij hebben wij deelgenomen aan de laatste twee dagen van het Europatreffen.

Burgemeester John Joosten heeft deelgenomen aan een podiumdiscussie met de voorzitter van de EUREGIO Rob Welten en de burgemeesters van San Vito al Tagliamento (Italië) en Altlandsberg (Duitsland). Het ging hierbij over de noodzaak van (Euregionale) samenwerking en de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Het belang van (internationale) samenwerking en het versterken van de banden tussen de gemeenten is duidelijk geworden voor de aanwezige raads- en commissieleden en het college van B&W. Dit is dan ook meerdere malen uitgesproken door de burgemeesters.

Werkgroep 'Jongeren bepaal je toekomst'
Daarnaast is er door de werkgroep bestuurlijk experiment 'Jongeren bepaal je toekomst', waar CDA-raadslid Marc Smellink deel van uitmaakt, een presentatie gegeven over de voortgang van dit experiment. Hoe betrekken we de jongeren bij besluitvorming in onze gemeente? Door iedereen is actief gebrainstormd om hier verder vorm aan te geven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.