Het college stelde de gemeenteraad voor om 200.000 euro beschikbaar te stellen voor het vervangen van de verlichting op het Nicolaasplein in Denekamp. ''Dinkelland is groter dan alleen Denekamp'', vindt Guus Tijdhof.


''Dit is mijn eerste en voorlopig tevens mijn laatste keer dat u mij zult horen spreken in de raadsvergadering'', begint raadslid Tijdhof. ''Mijn periode als raadslid zit er na volgende week op''. Daarmee doelt hij op de tijdelijke vervanging van Ellen Loohuis voor haar zwangerschapsverlof. Tijdhof vervolgt: ''Ter zake. Het plein is hartstikke mooi en zeker de moeite waard om aan te lichten.'' De gemeente trekt 200.000 euro uit om de verouderde gevelverlichting te vervangen door duurzame en energiezuinige led-armaturen. ''Een behoorlijke investering die we niet lichtzinnig nemen'', vindt raadslid Tijdhof.

Het is duidelijk dat de verlichting in Denekamp aan duurzame vervanging toe is. Maar er zijn meer markante panden in Dinkelland, al dan niet in gemeentelijk eigendom. ''We zouden daarom een inventarisatie willen zien van de markante panden in onze gemeente en of en hoe deze worden aangelicht'', vraagt Tijdhof. ''Er zijn een aantal voorbeelden, zoals de verschillende kerken, molen in Lattrop, het oude raadhuis in Ootmarsum of bijvoorbeeld de Hollywoodletters ‘Het Stift’ bij de rotonde Bornsestraat in Weerselo.''

CDA Dinkelland vraagt de wethouder of hij de inventarisatie wil doen en daarover terugkomen bij de gemeenteraad. Wethouder Brand heeft deze toezegging gedaan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.