31 maart 2023

"Geen woorden, maar daden" in bestrijden drugsoverlast

Snuffelende drugshonden die de inhoud van de kluisjes van leerlingen van Reggesteyn in Nijverdal onderzoeken op de aanwezigheid van verdovende middelen? Het CDA wenst het, maar de school acht het niet nodig en volgens de politie is zoiets 'niet meer van deze tijd'.

Volgens de politie gebeurt het handelen in en gebruiken van drugs vooral op straat en niet op school. Daarom wordt de inzet van een drugshond op Reggesteyn niet echt zinvol geacht. "Best een bijzondere opvatting", vindt CDA-raadslid Janneke Vorderman, die vertelt dat vorige week nog een drugshond is ingezet op Het Noordik in Vroomshoop en dat onder meer haar dochter werd gevraagd haar kluisje te openen.

Waarschuwende werking

"Zoiets maakt best veel indruk op leerlingen. Als ze weten dat ze kans lopen op deze manier te worden betrapt dan gaat daar toch wel een bepaalde waarschuwende werking vanuit. Als ouder stelt het me in elk geval gerust dat op Het Noordik geen drugs zijn gevonden", zegt ze.

Het CDA wil paal en perk stellen aan het toenemende drugsgebruik onder jongeren in de gemeente Hellendoorn. Recente uitspraken van directeur Henk Nijkamp tegenover deze krant dat Reggesteyn 'absoluut geen scholengemeenschap met een drugsprobleem is' en dat het aantal drugsincidenten dit schooljaar 'op de vingers van één hand te tellen is', heeft bij de CDA-fractie voor verbazing gezorgd. Het wordt 'naïef' genoemd en afgedaan als een poging te voorkomen dat het imago van deze school wordt besmeurd. "Wij hebben andere informatie van ouders", zo wordt benadrukt.

Bron: Han Haveman, https://www.tubantia.nl/hellendoorn/geen-inzet-van-drugshonden-op-reggesteyn-jammer-want-zoiets-maakt-best-veel-indruk-op-leerlingen~a9662eff/

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.