22 september 2021

Bijeenkomst Pieter Omtzigt 8 oktober

Vrijdag 8 oktober organiseert CDA Oldenzaal een bijeenkomst waarin Pieter Omtzigt nader in zal gaan op zijn politieke ideeën en doelen voor het land en specifiek de regio Twente. Daarna kunnen bezoekers hierover met hem in gesprek. De bijeenkomst wordt gehouden in zalencentrum Rouwhorst in Oldenzaal. Het is de allereerste spreekbeurt van Pieter Omtzigt in Twente sinds zijn terugkeer in Den Haag als onafhankelijk kamerlid per 15 september. “We zijn het aan zijn kiezers én aan hem verplicht en hebben hem daarom uitgenodigd om zijn verhaal in de regio te delen!”.

Omtzigt is het meest besproken Kamerlid en ongekend populair onder de kiezers. Alleen in Oldenzaal haalde Omtzigt bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar, toen nog als lid van het CDA, al meer dan 3.000 voorkeurstemmen binnen. In Twente waren dit meer dan 50.000 en in heel Nederland zelfs meer dan 342.000 stemmen. Richting deze enorme achterban voelen we ons als afdeling “verplicht” om hen de mogelijkheid te bieden om “uit eerste hand” zijn verhaal te horen en een goed beeld te krijgen bij zijn politieke ideeën en standpunten voor Nederland en onze regio. Omtzigt zal op meerdere regionale thema’s zijn visie toelichten, zoals op bereikbaarheid van de regio, bestaanszekerheid en de relatie tussen burger en overheid 

Al eerder sprak CDA Oldenzaal openlijk zijn steun uit aan Omtzigt. “Behalve de inhoudelijke aansluiting op zijn ideeën spreekt zijn wijze van open en eerlijk politiek bedrijven ons enorm aan. Wij hebben als lokale afdeling van het CDA altijd erg fijn met Pieter samengewerkt, hij was én blijft voor ons een belangrijke linking pin richting Den Haag”. 

Voor iedereen

De bijeenkomst start op vrijdag 8 oktober om 16.00 uur bij zalencentrum Rouwhorst in Oldenzaal. Inloop vanaf 15.30uur. De middag wordt afgesloten met een gezellige vrijdagmiddag-borrel en eindigt om 18.00 uur. Aanmelding vooraf is verplicht (vol=vol) via deze link.  De bijeenkomst is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, binnen en buiten Oldenzaal. Gezien de corona-maatregelen is voor toegang een corona-toegangsbewijs verplicht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.