22 september 2021

Werkbezoek Noviton Prefab

Afgelopen zaterdag 18 september stond wederom een werkbezoek gepland in Harbrinkhoek. Dit keer bij Noviton Prefab. Een mooi en groeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van prefab bouwelementen, door gebruik te maken van houtskeletbouw en innovaties. Dit betekent dat bijvoorbeeld een gevelelement wordt geproduceerd en wordt voorzien van isolatie, bekleding, ramen en deuren, waarna dit element kant en klaar in een nieuwbouwproject getakeld kan worden. Het bedrijf levert deze elementen door het hele land en werkt samen met verschillende bedrijven uit de gemeente Tubbergen.

De ochtend ving aan met een gesprek over de connectie bedrijf en politiek met directeur Laurens Groothuis en medewerker Stefan Kerkhof. Onderwerpen als innovatie, bouwsector, personeel, scholing, de locatie en duurzaamheid passeerden de revue. Ook hier kwam het zorgpunt op tafel dat het steeds moeilijker wordt nieuw, jong en kundige vakmensen te vinden, bijvoorbeeld voor in de productie. In dat kader is onder andere de mogelijke terugkeer van techniekdagen besproken, om jongeren al vroeg met techniek kennis te laten maken.

Daarna volgde een enthousiaste rondleiding door de heren van Noviton op de prachtige locatie waar eerder Groothuis Bouw was gevestigd. Het was een geslaagd en leerzaam werkbezoek. Ook deze input neemt de fractie weer mee en gebruikt deze voor het raadswerk en het verkiezingsprogramma.

Noviton Prefab bedankt voor de mooie gesprekken en gastvrijheid!

Hebt u een bedrijf of initiatief in de gemeente Tubbergen welke u graag aan onze fractie laat zien en gaat u graag met ons het gesprek daarover aan? Stuur ons dan een berichtje en wellicht kunnen we een werkbezoek plannen! E-mail: [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.