08 februari 2022

Werkbezoek Manderveen

 

Zaterdag 5 februari is een delegatie van CDA Tubbergen op werkbezoek geweest in Manderveen. Er werd een bezoek gebracht aan Loonbedrijf Wesselink en de Huiskamer Manderveen, onderdeel van Kulturhus Manderveen.

Loon & Grondverzetbedrijf Wesselink

Loon & Grondverzetbedrijf Wesselink Manderveen is in 1948 opgericht en in 1985 is Guus Wesselink in het bedrijf gekomen.

Op dit moment wordt het bedrijf door Guus gerund, samen met zijn vrouw Anja en zoon Gijs. Een echt familiebedrijf dus.

Het bedrijf richt zich voornamelijk op loonwerk voor de boeren. Op dit moment hebben ze 14 mensen in vaste dienst en in de drukke periode kan een beroep gedaan worden op flexwerkers. Deze werknemers komen voornamelijk uit Manderveen. Daarmee is het een echt Manderveens bedrijf.

Het CDA wil bedrijven, die zorgen voor werkgelegenheid in de dorpskernen en veel betekenen voor de lokale gemeenschap de mogelijkheid bieden om door te bouwen.

Wij bedanken Loon- & Grondverzetbedrijf Wesselink voor de enthousiaste en bedreven rondleiding. Het was een zinvol werkbezoek.

Huiskamer Manderveen

De Huiskamer Manderveen is een plan door en voor de Manderveners. Het plan om diverse verenigingen in 1 gebouw te krijgen ontstonden in 2016. Ongeveer 20 verenigingen en de school met 50 leerlingen zijn beried gevonden dit plan te realiseren.

Het gebouw “de huiskamer” komt tot stand door veel vrijwillige arbeid. Ongeveer 15 vrijwilligers werken wekelijks een dag aan dit gebouw. Een heel mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid en noaberschap.

Het is ook een samenwerking tussen de gemeente Tubbergen, TOF en de Huiskamer en past in Mijn Dorp 2030. Het is een ambitieus plan, waarvoor wij onze waardering uitspreken.

Het was een zinvol werkbezoek aan De Huiskamer Manderveen. Prachtig om de plannen op papier tot werkelijkheid te zien worden. Ook het enthousiasme is aanstekelijk. Hartelijk dank en veel succes met de verdere realisatie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.