Pieneke Koops

Penningmeester

Pieneke is 41 jaar en is in 2013 van Ermelo naar buurtschap Spoolde verhuisd. Ze woont daar samen met haar man Henri, geboren Spooldenaar, en haar 2 dochters. In het dagelijks leven is ze beleidsadviseur in het Sociaal Domein. Ze houdt van tuinieren en fietst graag door het IJssellandschap.

Waarom ben je kandidaat voor het CDA? 
Ik geloof in volksvertegenwoordiging. Het is essentieel voor een democratie dat er mensen met verschillende achtergrond en ideeën bij elkaar komen en zich buigen over thema's die iedereen in de stad aangaat. Bij het CDA Zwolle tref ik een enthousiaste en diverse groep mensen die vanuit gezamenlijke waarden en gedachtegoed zich in willen zetten voor een mooie en betere stad. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. 

Waar wil jij je sterk voor maken in Zwolle?
Net als mij wonen veel inwoners met veel plezier in Zwolle en willen nog lang met plezier in de stad wonen. Het benutten van de kracht van de stad zie ik als belangrijke uitdaging. Enerzijds kenmerkt Zwolle zich door gemoedelijkheid en nuchterheid en heerst er een dorpse cultuur. En anderzijds is de stad bezig zich te verhouden tot de regio, het land en is er gedrevenheid om al het moois wat de stad te bieden heeft uit te dragen. Het vinden van een juiste balans zie ik als grootste uitdaging. Ik geloof in de kracht van wijken en buurten. Door kleinschalig, laagdrempelig en dicht bij en met de inwoners te organiseren en ontwikkelen wordt gebouwd aan sociale, groene en veilige wijken en buurten waar het plezierig wonen is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.