Een rondweg om Eemnes

Minder auto’s in het centrum is een keuze!

De ontwikkeling van Eemnes staat niet stil. De Minnehof is gerealiseerd, de Zuidbuurt breidt uit. Eemnes gaat met de tijd mee en dat is goed in meerdere opzichten.

Dit heeft zijn impact op ons dorp, regelmatig laaien discussies op over het verkeer op de Laarderweg, Wakkerendijk en Minnehof.  Hoewel de problemen relatief beperkt zijn, moeten we kijken of het ook beter kan. In de nabije toekomst zullen we ons wellicht anders gaan bewegen, maar voorlopig stijgt het aantal auto’s nog. Het CDA is van mening dat we het verkeer door het centrum niet moeten ontmoedigen, maar een alternatief moeten bieden. Onze oplossing is een nieuwe ontsluiting via de Zuidersingel naar de Wakkerendijk. Voordat de Zuidbuurt verder groeit, zal duidelijk moeten zijn hoe zo’n extra ontsluiting gerealiseerd kan worden.

Fietsers en voetgangers moeten zich veilig door Eemnes kunnen verplaatsen. Ook dat zorgt voor minder auto’s in het centrum. Verbetering van fiets- en wandelroutes is niet overal eenvoudig, maar wel nodig. Denk aan de plaatsen waar mooie rode fietspaden plots eindigen of niet met elkaar verbonden zijn. Het CDA wil graag dat er in overleg met de gebruikers een verbeterplan gemaakt wordt

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.