11 november 2022

Column Raadspraat - 't Groentje

CDA Houten On Tour

Op het schoolplein 1 jaar geleden raakte ik in gesprek met een ouder die ik nog kende van vroeger. Beide brachten we onze kinderen naar de school van onze eigen jeugd. Al gauw raakten we in gesprek over onze gedeelde interesse in de politiek. Nog voordat ik met m’n ogen kon knipperen was ik uitgenodigd om eens langs te komen bij een fractievergadering van het CDA om mee te denken over wat ik belangrijk vond voor Houten.

Een jaar na dato ben ik als commissielid actief bij het CDA en kan ik uit eigen ervaring zeggen dat de drempel om in de gemeentepolitiek actief te worden vooral in het eigen hoofd bestaat. Partijen van links tot rechts worden bevolkt door raads- en commissieleden die graag met bewoners in gesprek komen over wat speelt in de gemeente. De deuren van fractievergaderingen staan eigenlijk altijd open voor geïnteresseerden, maar we zien dat hiervan wel wat vaker gebruik mag worden gemaakt. Daarom gaat CDA Houten ‘On Tour’ bij u in de buurt. Als de spreekwoordelijke inwoner niet naar ons toe komt, dan komt de fractievergadering naar ú toe!

Daarom:

  • Heeft u ideeën voor Houten, of kent u mensen die hun visie wel eens wat meer over het voetlicht mogen brengen?
  • Vindt u solidariteit met elkaar, sterke maatschappelijke organisaties, een betrouwbare overheid en een mooie duurzame wereld nalaten aan onze kinderen ook zo belangrijk?
  • Mogen wij bij de vereniging/sportclub/kerk/onderneming of maatschappelijke organisatie van die eerstgenoemde geïnteresseerden en visionairs langskomen om over de Houtense politiek te komen praten?

Laat het horen en dan komen wij bij jullie langs! Mail naar [email protected] en dan zoek ik graag een datum en tijd om dit te komen doen.

Tot gauw!

Willem Boshuis, 

commissielid CDA Houten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.