24 mei 2018

Concept coalitieakkoord

Vandaag is het dan zover! Het concept-akkoord is door de vier coalitiepartijen gepresenteerd! We zijn trots dat na een intensieve periode van onderhandelen dit mooie resultaat er ligt. Het volledige akkoord kunt u lezen op: https://www.houten.nl/uploads/tx_houtennews/Concept_coalitieakkoord_Houten_180523_01.pdf

We zijn ook erg blij met de extra ambitie die het college heeft op bouwen en wonen, zichtbaarheid van bestuur in de wijk, een initiatievenbudget en een economische agenda die opgesteld gaat worden. Of om het met de woorden van wethouder Kees van Dalen te noemen: "We hebben stevig onderhandeld. Maar, wat kunnen we trots zijn op dit resultaat. Het is wat mij betreft een mooie basis voor een nieuwe collegeperiode en mooie resultaten voor Houten. Ik heb er alle vertrouwen in!"

Komende zaterdag is er de expertmeeting over het concept coalitieakkoord. U kunt dan meedenken over de verschillende ambities en thema's. Het is een eerste stap naar de samenlevingsagenda, waarover u meer kunt lezen in het akkoord. Aanmelden kan alleen vanavond nog opwww.houten.nl/expertmeeting!

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.