05 maart 2018

Politiek café 12 maart 'Vitale dorpen: van goed naar nóg beter!'

Op 12 maart 2018 organiseert CDA Houten een politiek café in De Wiese in Schalkwijk over het thema ‘Vitale dorpen’ 20.00 uur ( inloop 19.45 uur)

 Het CDA Houten nodigt alle actieve bewoners in ’t Goy, Tull en ’t Waal en Schalkwijk uit voor een inspiratie-avond over het onderwerp ‘Vitale dorpen: van goed naar nóg beter!’ Hoe pakken we dat aan?’

Succes-project Drechterland Drechterland, een gemeente bestaande uit acht kernen in West Friesland ontwikkelde een aanpak om de bewoners zelf toekomstplannen te laten bedenken en na goedkeuring uit te voeren.

Wij hebben de bedenker en verantwoordelijk CDA wethouder Dirk te Grotenhuis bereid gevonden om ons over zijn succesvolle project te komen vertellen. Want, een groot succes is het project ‘Vitale dorpen’ inmiddels. Landelijk is er ook veel interesse voor deze aanpak. “Vitale dorpen is een experiment voor de gemeente en voor de inwoners.

Hoe beter samenwerken met de politiek? De vraag is: Hoe bouwen we in samenwerking met de Houtense politiek (lees: gemeenteraad) verder aan nóg betere dorpsgemeenschappen? Welke thema’s en onderwerpen zijn dan van belang en hoe gaan we dat met elkaar doen? Dat wordt één van de opgaven voor de komende jaren. Wees welkom op 12 maart en laat je inspireren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.