07 november 2023

Verkiezingsavond met Jantine Zwinkels

CDA-VERKIEZINGSAVOND met Jantine Zwinkels
Donderdag 16 NOVEMBER
20.00 – 21.45 (inloop vanaf 19.45)
BIBLIOTHEEK HOUTEN

Op 22 november gaan we naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Belangrijke verkiezingen, want ons land staat voor stevige uitdagingen. Hoe zorgen we voor bestaanszekerheid, hoe gaan we om met de klimaatuitdagingen, welke keuzes maken we voor de energietransitie, hoe zorgen we voor voldoende woningen, hoe houden we grip op migratie, welke waarden en normen hanteren wij in de omgang met elkaar…….?

Het CDA heeft een ambitieus, realistisch, eerlijk en hoopvol verkiezingsprogramma en onder leiding van de energieke, positieve lijsttrekker Henri Bontenbal willen we zoveel mogelijk Nederlanders daarvan overtuigen. Ook in Houten, Schalkwijk, ’t Goy en in onze verdere Utrechtse regio.

We nodigen u en jou graag uit om met ons en met elkaar in gesprek te gaan. Over het verkiezingsprogramma, over de uitdagingen en de hobbels en over het unieke christendemocratische geluid van het CDA. We doen dat aan de hand van het ambitieuze Utrechtse kandidaat-kamerlid Jantine Zwinkels. Jantine staat op plek 14 op de lijst, is nu fractie-voorzitter van CDA Utrecht en heeft de afgelopen jaren in Utrecht laten zien dat het CDA perspectief heeft: in Utrecht is het CDA gegroeid van 2 naar 3 raadszetels!

De speerpunten van Jantine in de verkiezingen zijn de 3 volgende thema’s: (betaalbaar) wonen, duurzaamheid en moderne samenleving. Graag gaan we daar met haar en met u/jou het gesprek over aan. Wat maakt de CDA-visie op deze punten onderscheidend?
Voorafgaand aan de verkiezingsavond is Jantine ook in Houten. Ze gaat in gesprek met maatschappelijke organisaties in Houten en Schalkwijk op het gebied van jongerenwerk, ouderenhuisvesting, opvang van asielzoekers vanuit de kerken, het wooninitiatief voor jonggehandicapten ‘De Droom van Schalkwijk’, een huisvestingsinitiatief voor ouderen ‘Bezield wonen’, het initiatief De Wakkere Akker , stichting Present, Fietsen voor m'n eten en Energierijk Houten. Deze initiatieven passen naadloos bij de visie van het CDA op onze samenleving: de kracht en verantwoordelijkheid van mensen zelf benutten, daarbij optimaal ondersteund door de overheid. De lessen uit deze contacten geeft Jantine graag ook ’s avonds terug tijdens de Verkiezingsavond.

Neem je buurman/buurvrouw, collega, zoon/dochter, sportmaatje etc mee en we zien je graag op 16 november in de bibliotheek in Houten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.