18 december 2023

Verslag verkiezingsavond met Jantine Zwinkels

Door Sam Hageraats

Op donderdag 16 november heeft ons lid Eelke Pol gezamenlijk met het bestuur vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen een hele mooie verkiezingsavond georganiseerd. Jantine Zwinkels, nummer 14 op de lijst van het CDA, kwam voor een avond naar Houten om in gesprek te gaan met een aantal Houtense maatschappelijke organisaties en CDA-leden uit Houten.

Voorafgaand aan het algemene gedeelte met de leden kwamen vertegenwoordigers van Houtense organisaties eten en vertellen over hun doel in de Houtense samenleving, en waar zij tegen aanlopen op gebied van regels en richtlijnen. De organisaties die aanwezig waren, waren onder andere, stichting Present, Fietsen voor m’n eten, Bezield wonen, de Wakkere Akker en nog veel meer. Voor ons als fractie en voor Jantine Zwinkels waren en zijn dit hele waardevolle gesprekken. Door dit soort gesprekken komen wij als fractie echt met de samenleving in contact en weten we wat er speelt in de samenleving. Op deze manier kunnen wij nog beter kijken hoe wij hen kunnen ondersteunen als politieke partij. We nodigen Houtense organisaties dan ook van harte uit om met ons contact op te nemen.

Na de maaltijd waren de leden uitgenodigd om via een aantal stellingen met elkaar en met Jantine in gesprek te gaan over de koers van het CDA landelijk, en de behoeften die spelen. Hieruit kwamen interessante en soms pittige discussies voort. Een mooie manier om het gevoel op te halen dat bij mensen leeft.

Als fractie willen we Eelke hartelijk bedanken voor alle moeite die hij heeft gedaan om deze avond vorm te geven. Ook alle anderen die hierbij hebben geholpen heel veel dank!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.