04 oktober 2018

Wisseling fractievoorzitter

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn we als CDA na lange tijd weer de grootste partij van Houten geworden! Met vijf zetels kwamen we in de gemeenteraad. Een prachtig resultaat! Robert Pelleboer voerde vanaf dat moment met grote inzet en veel plezier de CDA-fractie aan met daarin Marian Aanen, Jan de Jong, Willy Boersma en Cora Gerritsen.

Recent heeft Robert helaas te kennen gegeven zijn intensieve, fulltime baan niet goed te kunnen combineren met het fractievoorzitterschap. In overleg met z’n collega-raadsleden is besloten dat Cora en Robert van functie wisselen. Cora wordt fractievoorzitter en Robert vicevoorzitter en raadslid die zich o.a. bezighoudt met de thema’s duurzaamheid en mobiliteit.

Cora Gerritsen is geen onbekende in Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal. Zij werd op 21 maart met voorkeursstemmen in de raad gekozen. In het dagelijks leven is zij (interim)manager/adviseur communicatie en organisatieverandering en bijna 30 jaar werkzaam binnen grote en middelgrote gemeenten. Zij is in die hoedanigheid bekend met het politiek bestuurlijke werk en heeft op dit moment de ruimte om zich vol voor de Houtense politiek in te zetten.

We wensen Cora en Robert veel succes in hun nieuwe rol!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.