Karel Martinet

Gemeenteraadslid

Naam: Karel Martinet
Woonplaats: Heikant

Gemeenteraadslid voor het CDA Hulst met als portefeuille Ruimte.

Voor wie mij niet kent: ik ben Karel Martinet. Geboren in 1951, al heel lang actief in de politiek en nog steeds super gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan een goed bestuurde gemeente Hulst. En met goed bestuurd bedoel ik dat we goed moeten omgaan met elke euro, geen lasten afwentelen op onze kinderen, dat iedereen gelijk is en dat het bestuur transparant moet zijn. En klantvriendelijk!

Na mijn vertrek bij Philips heb ik me op het raadswerk gestort. Daarvoor had ik al ervaring opgedaan bij het bestuur van het waterschap en als statenlid. Ik ben nog steeds actief op diverse fronten. Zo doe ik nog wat aan akkerbouw en samen met mijn echtgenote exploiteren we een kookstudio (De Drie Hoefijzers). In de zomer doen we aan hoevelogies. Tuinieren doe ik heel graag. Mijn favoriete sport is wielrennen (vooral kijken). Maar ook als vader en opa ben ik heel betrokken. Verder doe ik nogal wat zaken rondom het kerkelijk gebeuren en ik ben regiovertegenwoordiger van de Boerderijenstichting Zeeland. En uiteraard ben ik lid, donateur of sponsor van een aantal organisaties en clubs, zoals de Ouderenbond en de Heemkundige Kring. Ik vind leefbaarheid heel erg belangrijk, en daarbij horen verenigingen, maar ook cultureel erfgoed!

Wie wel eens een raadsvergadering bezoekt weet dat ik daar altijd een serieuze inbreng heb. Ik ben daarbij scherp als het nodig is, maar altijd constructief en niet persoonlijk. Ik laat me niet met een kluitje in het riet sturen. Als het echt nodig is ga ik er tegen aan. En ik kom zelf ook met ideeën. Want Hulst wordt goed bestuurd, maar het kan en moet immers altijd beter!

Veiligheid vind ik heel belangrijk (voetgangers en fietsers!) maar ook het wonen voor ouderen heeft mijn aandacht.

Als lid van de commissie Ruimte heb ik me steeds ingezet voor het bouwen in de kernen, alle kernen wel te verstaan. Want met nieuwe woningen trek je jonge gezinnen aan en daar zitten alle kernen om te springen! Want alleen dan kunnen de voorzieningen behouden blijven en blijven onze kernen leefbaar. Dat werk is nog lang niet af, daar moet nog flink aan getrokken en geduwd worden. En daarnaast moet onze economie sterk zijn, gevarieerd (niet alles logistiek) en uiteraard schoon en duurzaam.

Er zijn tegenwoordig nogal wat jongeren die na hun studie terug willen komen naar onze schone gemeente Hulst. Daarom moet Hulst aantrekkelijk zijn! (Mijn eigen kinderen en kleinkinderen wonen helaas ver weg! ☹ ) Het zou schitterend zijn als Waterzande bij Perkpolder een groot succes wordt!

In de CDA visie en het CDA programma vind ik gelukkig heel veel terug van de zaken waar ik voor sta. En we hebben een sterke fractie en korte lijntjes met statenleden en leden van de Tweede Kamer!

Mijn ervaring geef ik graag door aan jonge mensen. Het doet me dan ook groot plezier dat die ook op onze lijst staan. Zij moeten straks immers het stokje overnemen.

Wil je meer weten over mij of zit je met vragen over wat dan ook? Aarzel niet om met mij contact op te nemen! Ik sta je graag te woord. Bel tel. 0114370555 of 06 15011743. Of per mail via [email protected], of via Facebook, of via Twitter.

Bekijk hier mijn video-boodschap voor Hulst:

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.