Sander van der Kaaij

Lijsttrekker, Fractievoorzitter

Fractievoorzitter voor het CDA in onze mooie gemeente Albrandswaard, dat is een eervolle, maar tegelijk ook heel verantwoordelijke taak!

Ik ben een geboren en getogen Albrandswaarder. In 1994 geboren in Poortugaal, sinds 1995 woon ik in Rhoon. Politieke interesse werd eigenlijk al gewerkt tijdens mijn middelbare schooltijd op het Marnix Gymnasium in Rotterdam, waar ik 2 jaar de leerlingenraad voor mocht zitten en lid was van de medezeggenschapsraad. In de vierde klas werd ik lid van het CDA, op de dag van het congres waarin werd besloten over het al dan niet aangaan van een samenwerking met de PVV als gedoogpartner. Kort daarna werd ik door het CDA Albrandswaard benaderd om kennis te maken, en deed ik in 2014 voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen waar ik op de zesde plaats stond. Met een mooie hoeveelheid voorkeursstemmen heb ik toen de kans gekregen om alle fractievergaderingen bij te wonen en zelfs een aantal dossiers voor mijn rekening te nemen, zoals het Buytenland van Rhoon.

 

Kort daarna startte ik aan mijn studie bestuurskunde in Rotterdam, en werd ik lid van het opleidingsbestuur en universiteitsraad. In 2017 rondde ik mijn master af en schreef ik mijn scriptie in combinatie met een stage bij de Tweede Kamerfractie van het CDA in Den Haag. Sinds geruime tijd ben ik werkzaam bij een Public Affairskantoor in Den Haag. Samen met Lennard in de Raad hebben we veel ervaring, waarmee we onze focus leggen op zorg, het sociaal domein, en de woningvoorraad in Albrandswaard. We geloven ook dat het CDA de partij is die luistert naar de zorgen van veel Albrandswaarders. Aan u als leden wil ik dan ook de oproep doen om ons actief te steunen, en zoveel mogelijk mensen in uw omgeving warm te maken voor het CDA. Samen kunnen we meer!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.