28 maart 2024

CDA Alphen aan den Rijn zoekt nieuwe fractieondersteuner

CDA Alphen aan den Rijn zoekt nieuwe fractieondersteuner
Heb jij altijd al in het hart van de lokale democratie willen werken? Dan mag je deze kans niet laten liggen. Wij zijn namelijk op zoek naar een nieuwe fractieondersteuner, die samen met onze raads- en commissieleden aan de slag gaat voor een mooie gemeente.

Wat gaan je doen?
Het werk bestaat per week uit een aantal vaste uren (de wekelijkse fractievergadering, de maandelijkse campagnecommissie, de maandelijkse nieuwsbrief). Daarnaast worden de uren flexibel ingezet. In weken met een gemeenteraadsvergadering worden bijvoorbeeld vaak meer uren gemaakt. Dit geldt ook voor werkbezoeken.

Hoe zou jouw week eruit kunnen zien? Op maandagavond ben je bezig met het de actiepunten notuleren van de fractievergadering. Op zaterdag ga je mee op werkbezoek en plaats je hierover bericht op de sociale media van CDA Alphen aan den Rijn. De rest van de week denk je na over een mooi persbericht dat je zou kunnen gaan schrijven samen met de raadsleden en stel je de maandelijkse nieuwsbrief op.

Wat bieden we?
Samen met een leuk team van raads- en commissieleden denk je na over de toekomst van onze mooie gemeente. Werken als fractieondersteuner is afwisselend en uitdagend. Je leert veel over gemeente Alphen aan den Rijn en de (lokale) politiek. Jij weet hier straks alles over te vertellen. De functie is in eerste instantie voor 4-6 uur in de week. Hiervoor krijg je natuurlijk een mooie vergoeding.
Startdatum in overleg! 

Profiel:
Een fractieondersteuner voldoet bij voorkeur aan een aantal van onderstaande eigenschappen:
- CDA-lid of affiniteit
- Flexibel
- Denkt mee
- Taalvaardig
- Ervaring met sociale media of bereid dit te leren. 
- Ervaring met het onderhouden van websites of bereid je hierin te verdiepen

Interesse?
Stuur je korte motivatiebrief en curriculum vitae naar [email protected] 
Meer weten? Bel Jeroen op 06-23077736 voor meer informatie of neem contact op onze huidige fractieondersteuner Sjors Verhage: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.