09 januari 2024

Nieuwjaarsgroet 2024

Namens het CDA Alphen aan den Rijn willen wij jullie de allerbeste wensen overbrengen voor het nieuwe jaar! Fractievoorzitter Jeroen van Gool neemt jullie graag mee in een terugblik op 2023 en een vooruitblik op het komende jaar.

Beste inwoners van Alphen aan den Rijn,

Het CDA is de volkspartij van het midden, midden tussen de mensen, zoals ook de huidige fractieleden midden in de samenleving staan. Ook vandaag hebben we een politiek nodig die kiest voor samenwerken, voor het algemeen belang boven eigenbelang, want het gaat pas echt goed met Nederland, als het met iedereen goed gaat.

Wij kiezen voor waarden gedreven politiek, want waarden verbinden ons. Ze leggen de verbinding tussen stad en platteland, rijk en arm, jong en oud. Onze uitgangspunten, zoals rentmeesterschap, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en publieke gerechtigheid, vormen ons kompas. Bij nieuwe vraagstukken kun je van het CDA verwachten dat we oplossingen zoeken vanuit deze uitgangspunten.

En dat is ook hoe wij dat in Alphen aanpakken, door samen te doen!

In 2023 heeft de CDA-fractie in Alphen aan den Rijn actief de rol van volksvertegenwoordiger vervuld door nauw contact te onderhouden met de samenleving. Terugblikkend op het jaar tonen zij betrokkenheid bij essentiële thema's, zoals sociaal domein, armoedebestrijding, woningbouw, duurzaamheidsopgave, het buitengebied, en de opvang van vluchtelingen.

De fractie heeft ingezet op laagdrempelige toegankelijkheid voor inwoners via inloopspreekuren en betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. Belangrijke initiatieven omvatten veranderingen in het sociaal domein, zoals de oprichting van een BV voor Jeugd- en gezinshulp, en armoedebestrijdingsmaatregelen, zoals het Actiefonds Armoede.

Op het gebied van woningbouw zijn diverse projecten gestart, waaronder de transformatie van locaties en de realisatie van tijdelijke woningen. Duurzaamheid staat hoog op de agenda, met investeringen in klimaatadaptatie en circulaire maatregelen.

In het buitengebied wordt ingezet op diverse fronten, waaronder biodiversiteit, duurzame energie, en recreatie. De gemeente heeft ook flexwoningen aangeschaft voor de opvang van vluchtelingen.

Vooruitkijkend naar 2024, belooft de CDA-fractie voortzetting van hun inzet voor een rechtvaardige en solidaire gemeente. Ze benadrukken het belang van gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap, met aandacht voor een nieuwe BV voor Jeugd en Gezin, de Omgevingswet, en een midterm review van de begroting. Het CDA blijft openstaan voor de samenleving, met voortzetting van inloopspreekuren en nodigt inwoners uit tot actief contact.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen bouwen we aan een Alphen aan den Rijn waar het goed is voor iedereen. Want Samen Leven is Samen Doen!

 

Een voorspoedig 2024 toegewenst!

 

Met vriendelijke groet,

namens de CDA fractie in Alphen aan den Rijn

Jeroen van Gool

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.