Floris Out

Raadslid

Raadslid
E: [email protected]

Portefeuille: grex, vastgoed, MIPWI, aanbestedingen, subsidieregelingen, Rijnwoude, Omgevingswet, Energietransitie, Duurzaamheid, Afval, Greenpoort, Agrarische sector

1. Wie is Floris?

In mijn dagelijks leven zorg ik ervoor dat ik bezig ben met dingen die mij energie geven. Ik sport graag, vooral boksen en fitness, en ik heb het geluk om regelmatig te kunnen padellen met mijn broers en schoonzus. Daarnaast organiseren mijn vrienden en ik een vaste spelletjesavond; dat is altijd een hoogtepunt van de maand. Koken is ook een passie van mij. Ik maak graag pastagerechten en het geeft me voldoening als ik daarvoor zelfgemaakte pasta kan gebruiken. Iedere zaterdagochtend ben ik te vinden op het ouderlijk bedrijf, waar ik leiding geef aan de zaterdagmedewerkers. Na een hectische week, vaak gevuld met politieke beslommeringen, is het heerlijk om weer even met mijn handen in de aarde te zitten.

2. Wat heeft je ertoe bewogen om je in te zetten voor de politiek en specifiek voor het CDA?

Hoewel het niet direct mijn doel was om raadslid te worden, werd ik door het bestuur van het CDA Alphen benaderd om een plaats op de lijst te overwegen. Ik heb altijd een politieke interesse gehad, mede door het samen kijken van debatten op televisie met mijn vader. Wat mij vooral drijft, is mijn overtuiging dat de politiek zich nu moet inspannen voor een betere toekomst voor de volgende generaties. Een citaat dat mij altijd bijblijft, is: “Een samenleving bloeit wanneer ouderen bomen planten in wiens schaduw zij nooit zullen zitten.” Precies dit gevoel vond ik terug in het rentmeesterschap van het CDA. Het besef dat je niet met elk standpunt van een partij hoeft overeen te stemmen, maar vooral kijkt naar de kernwaarden, maakte mijn keuze voor het CDA des te sterker.

3. Op welke thema's ga je je als raad- en commissielid bijzonder inzetten?

De drie thema's die voor mij centraal staan, zijn:

  • Het waarborgen van een duurzame toekomst voor de Greenport in Alphen aan den Rijn.
  • Het bevorderen van kwalitatief groen in de gemeente.
  • Een doelgericht en realistisch duurzaamheidsbeleid.

4. Is er een specifiek gerecht waarvoor we je midden in de nacht mogen wakker maken?

Als echte zoetekauw kun je me altijd wakker maken voor een heerlijk dessert, vooral als het een van de specialiteiten van mijn moeder is!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.