28 oktober 2021

CDA Delft stelt kandidatenlijst vast

De leden van het CDA Delft hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 27 oktober jl. de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. De leden hebben gekozen voor een mix van vernieuwing en ervaring. Na lijsttrekker Frank Visser, die al op 8 juni jl. werd gekozen door de leden, werden Gerrit Jan Valk op nummer 2 en Jerney Jüdell-Jansen op nummer 3 van de kandidatenlijst gezet door de leden.

Oud-Tweede Kamerlid Wytske Postma leidde de selectiecommissie en gaf een uitgebreide toelichting op het doorlopen werving- en selectieproces. Vervolgens werd er een persoonlijke toelichting door de eerste 11 kandidaten gegeven en gingen leden en kandidaten met elkaar in gesprek. Aan het eind van de avond werd de kandidatenlijst unaniem en bij acclamatie vastgesteld door de CDA-leden.

Op nummer 2 staat Gerrit Jan Valk. Hij is sinds 2017 gemeenteraadslid en werkt bij TNO als strategiemanager Energietransitie. Ook heeft hij een eigen bedrijf dat debattrainingen en - toernooien verzorgt. Op plek 3 staat Jerney Jüdell-Jansen. Zij is een bewuste thuisblijfmoeder van twee jonge kinderen, maar werkt 2 ochtenden in de week. Daarnaast is zij onderneemster, penningmeester van een vrouwennetwerk en sinds anderhalf jaar voorzitter van het CDA Delft. Hoogste nieuwkomers zijn David Sarkisian (plek 4) en Machteld Neubauer (plek 5). David studeert aan de TU Delft en Machteld is actief bij Omroep Delft en was voorheen werkzaam in het projectmanagement bij Aegon Nederland. Daarna komt Yavuz Ozkuzugudenli op plek 6. Yavuz is werkzaam in het brede sociaal domein. Op plek 7 staat Stefano van Duijkeren. Hij is werkt als beveiligingsbeambte bij Trigion. Op plek 8 is Anne Hensen te vinden, de huidige fractiesecretaris en student aan de TU Delft. De top-11 wordt gecomplementeerd door Mechteld de Boer-van Doorninck, Jasper Rou en Aleksandra Savic-van Dam.

Lijsttrekker Frank Visser: “Het is geweldig dat we een kandidatenlijst hebben gekregen met zoveel leden die willen meedoen. De lijst herbergt diversiteit, verschillende achtergronden, verschillende expertises en kandidaten uit verschillende delen van de stad. We gaan met een mooi CDA-team de verkiezingen in en daar ben ik ontzettend trots op!”

De totale kandidatenlijst zoals de CDA-leden die hebben vastgesteld is:

 1. Frank Visser
 2. Gerrit Jan Valk
 3. Jerney Jüdell-Jansen
 4. David Sarkisian
 5. Machteld Neubauer
 6. Yavuz Ozkuzugudenli
 7. Stefano van Duijkeren
 8. Anne Hensen
 9. Mechteld de Boer-van Doorninck
 10. Jasper Rou
 11. Aleksandra Savic-van Dam
 12. Laurens Koeleman
 13. Johan Cornelissen
 14. Edgar Nijman
 15. Eveline van de Kamp
 16. Giovanni Keij
 17. Nick van Schaik
 18. Samuel Ellis Neyssel
 19. Marie José Aalbers
 20. Chris van Wijk
 21. Mechtild de Jong
 22. Karina van Heyningen
 23. Marijn van Adrichem
 24. Johan Rob
 25. Hans van Wingerde
 26. Wytske Postma
 27. David van Dis
 28. Chris Verhoeven
 29. Hemin Hawezy
 30. Giel Wind
 31. Aad van Tongeren
 32. Manita Koop
 33. Rob van Woudenberg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.