21 november 2022

Succesvolle avond over energietransitie en WarmtelinQ

Zo'n 30 mensen waren afgelopen vrijdagavond aanwezig bij een door CDA Delft samen met CDA Midden Delfland en CDA Rijswijk georganiseerde discussieavond over de energietransitie in onze regio. Speciale aanleiding voor deze avond was de aanleg van WarmtelinQ, een warmteleiding die restwarmte uit de Rotterdamse Haven via Delft naar Den Haag voert. Momenteel vinden de werkzaamheden aan deze leiding plaats.

Eerste spreker was Tweede Kamerlid Henri Bontenbal. Henri is in de CDA-fractie onder meer woordvoerder duurzaamheid. Hij vertelde de aanwezigen hoe het in deze tijden is om volksvertegenwoordiger te zijn en legde de CDA-insteek bij nationale wetgeving uit. Daarna gaf Maarten Bijl van de GasUnie een toelichting op het project WarmtelinQ. Als derde spreker gaf raadslid Gerrit Jan Valk de aanwezigen een inkijk in het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid van Delft en wat het CDA daarbij wilde bereiken.

Na de pauze was het tijd voor vragen uit het publiek. Tientallen vragen werden door de aanwezigen op de sprekers afgevuurd. De avond werd afgesloten met een borrel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.