22 maart 2017

CDA Gouda organiseert politiek café met Pieter Jan Dijkman

GOUDA – Op donderdag 6 april organiseert CDA Gouda opnieuw een politiek café. Ditmaal is Pieter Jan Dijkman, werkzaam bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA, te gast. Hij zal spreken over populisme en onzekerheid. CDA-wethouder Jan-Willem van Gelder zal vanuit zijn werk daarop reflecteren en stilstaan bij kansen die hij voor inwoners ziet.

Er zijn diverse ontwikkelingen in onze samenleving die mensen een onbestemd gevoel geven. Grote ontwikkelingen als de verkiezing van Trump, de vluchtelingencrisis en de #brexit houden veel mensen bezig. Maar ook dicht bij huis kunnen er spanningen zijn: hoe behoud ik mijn baan, hoe ziet de toekomst van Gouda eruit, wat als we in 2018 een nog meer versplinterde gemeenteraad krijgen? Op deze en andere vragen zullen Dijkman en Van Gelder ingaan. Betrokken Gouwenaars worden van harte uitgenodigd dit politiek café bij te wonen. Onderlinge uitwisseling en dialoog staat centraal. De opbrengst van de bijeenkomst zal worden meegenomen in het CDA-verkiezingsprogramma voor de raadverkiezingen, volgend jaar maart. Indien u daar een steentje aan wilt bijdragen, dan bent u van harte welkom.

Over de spreker

Drs. P.H.J. Dijkman (1980) studeerde politieke geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en politieke filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van 2006 tot 2010 was hij politiek redacteur bij het Reformatorisch Dagblad. Sinds april 2010 is hij werkzaam bij het WI als hoofdredacteur van Christen Democratische Verkenningen, het politiek- kwartaaltijdschrift van het WI. Hij werkt momenteel aan een proefschrift over het debat over de legitimiteit van christelijke politiek tussen 1920 en 1960.

Tijd & plaats

Het politiek café wordt georganiseerd op donderdag 6 april in de Garenspinnerij, Turfsingel 34A en begint om 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Iedereen is welkom, de toegang is vrij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.