07 oktober 2014

CDA-Gouda: ‘Alle hens aan dek in Gemeente Gouda voor goede zorg!’

De gemeente Gouda heeft de handen vol aan de zorg. Per januari neemt de gemeente veel zorgtaken over van het rijk en de provincie. Nog maar drie maanden te gaan. Veel is nog onzeker. Sommige mensen hebben er echt slapeloze nachten van! Mensen willen weten waar ze aan toe zijn!

Terecht dus dat de gemeente Gouda - samen met de grootste stedelijke gemeenten (de G32) – aan de bel heeft getrokken bij Staatssecretaris Van Rijn. Hem is gevraagd nu snel te leveren en oplossingen te bieden voor het dreigende gebrek aan geld voor bijvoorbeeld de jeugdzorg.

Juist nu de gemeente alle hens aan dek nodig heeft, vindt dit kabinet het blijkbaar een goed idee om de gemeente met nog méér taken op te zadelen. Onbegrijpelijk!

Echtscheiden via de ambtenaar van de burgerlijke stand. Nee toch?

Staatssecretaris Teeven wil per wet gaan regelen dat mensen die geen minderjarige kinderen meer hebben, straks binnen 14 dagen via de gemeente kunnen scheiden. Papiertje invullen, even langskomen en de echtscheiding is een feit. Dat zou eenvoudiger en goedkoper zijn. Waarom dit plan vraagt het CDA Gouda zich af?  Het gaat de gemeente heel veel extra werk kosten. Bovendien is de vraag of wij eenvoudiger en goedkoper moeten willen scheiden? Waarom niet vaker proberen te voorkomen dat een scheiding plaatsvindt? En we moeten al helemaal niet willen accepteren dat alles wat eenvoudiger en goedkoper kan, ook eenvoudiger en goedkoper moet.

Stop dit plan! Geen woorden maar daden!

Laten we dit elkaar niet aandoen. Stop dit plan! Zorg dat de gemeente Gouda écht alle ruimte en hulp krijgt om te kunnen zorgen voor goede zorg! Het CDA is dan ook blij met de toezegging van wethouder Tetteroo om binnen het college te bezien of zij het kabinet, samen met de collega’s van de grote steden (G-32), kunnen bewegen dat ronduit slechte plan in te trekken! Dat scheelt de gemeenteambtenaar heel wat werk en tijd. Die tijd kan vele malen beter worden ingezet voor het organiseren van goede zorg in Gouda!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.