16 juni 2014

CDA Gouda: Hoog gras langs Goverwellesingel snel maaien vanwege verkeersveiligheid

Het groen langs de weg mag niet zo hoog groeien dat de verkeersveiligheid van verkeersdeelnemers in gevaar komt. Bijvoorbeeld op de Goverwellesingel in Goverwelle groeit het gras bij een aantal kruisingen zo hoog, dat het overzicht voor weggebruikers wordt belemmerd. CDA Gouda wil daarom dat Cyclus zo spoedig mogelijk de bedoelde plekken maait.

“Verkeersveiligheid staat altijd voorop”, stelt Mevrouw Eppy Boschma van de CDA fractie. Zij vraagt het college of er afspraken zijn met Cyclus over de relatie tussen het onderhoud van het groen en de verkeersveiligheid. Ook vraagt zij of er nagedacht wordt over andere vegetatie die minder onderhoud vraagt.

 

 

Artikel 38 vragen CDA inzake onderhoud groen Cyclus in relatie tot verkeersveiligheid

1.     Is de wethouder op de hoogte van het feit dat het groen in de bermstroken - o.a. op de Goverwellesingel  bij een aantal kruisingen- heel hoog is gegroeid en daarmee het zicht op de weg voor verkeersdeelnemers belemmert met alle gevolgen van dien voor de verkeersveiligheid?

2.     Zijn hierover meldingen binnengekomen bij de gemeente? Zo ja, wat is daarmee gedaan?

3.     Kan de wethouder bevorderen dat Cyclus zo spoedig mogelijk het groen in de bermstroken op de bedoelde plekken maait?

4.     In hoeverre houdt Cyclus in de planning van de werkzaamheden - met betrekking tot het beheer van het openbaar groen - rekening met het aspect verkeersveiligheid?

5.     Heeft de gemeente specifieke afspraken hierover met Cyclus? Indien dit niet het geval is, is de wethouder bereid alsnog de afspraak te maken dat onderhoud van het groen versneld moet plaatsvinden voor zover het de verkeersveiligheid in de weg staat?

6.     Wordt ook nagedacht over andere vegetatie die minder onderhoud vraagt? 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.