15 september 2017

CDA Gouda presenteert top-10 kandidatenlijst

GOUDA – Het bestuur van CDA Gouda heeft vandaag de top-10 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar bekendgemaakt. De top-10 bevat vier nieuwkomers die niet eerder op de Goudse CDA-lijst stonden: Michiel Bunnik (3), Niels Honkoop (5), Benjamin Heerschop (8) en Henk Spit (9).

CDA Gouda heeft een wervingscampagne ingezet om kandidaten te vinden die zich voor het CDA willen inzetten. Bestuursvoorzitter Hans Alderliesten licht toe: ‘Het CDA is een volkspartij die midden in de samenleving staat. Wij zijn dé partij van de samenleving. Als bestuur zijn we blij dat we kandidaten hebben gevonden die zich willen inzetten voor de partij en de stad. Mooi om te zien dat nieuwelingen zoals ondernemer Michiel Bunnik en aanstormend talent Niels Honkoop zich voor het CDA willen inzetten. De advieslijst is een mooie mix van ervaring en talent.’ De top-10 ziet er alsvolgt uit: 1. Huibert van Rossum (lijsttrekker, is reeds verkozen); 2. Eppy Boschma; 3. Michiel Bunnik; 4. Martijn van der Wind; 5. Niels Honkoop; 6. Teun Hardjono; 7. Margreeth van Dijk; 8. Benjamin Heerschop; 9. Henk Spit; 10. Hans Alderliesten.

Dat ondernemer Michiel Bunnik, geen onbekende in Gouda, op plek 3 staat, was voor hemzelf ook een verrassing: ‘Het CDA is voor mij een partij die verantwoordelijkheid neemt voor het welzijn van alle Gouwenaars, door verstandige en begrijpelijke keuzes te maken voor nu en voor morgen. Zodat we in kwaliteit, duurzaam en met plezier kunnen samenleven. Gouda bruist en heeft als stad een enorme potentie. Of het nu om wonen, werken of cultuur gaat. Ik ben het bestuur dankbaar voor de plek op de kandidatenlijst en hoop me met hart en ziel in te gaan zetten voor het CDA.’

De kandidaten zullen zich in de komende tijd presenteren in de stad, maar ook online. Alderliesten: ‘Onze WhatsUp-campagne loopt al een tijdje. Met de WhatsUp-campagne zoeken we naar wat er leeft en speelt in Gouda en bij de Gouwenaars.’ Op donderdag 5 oktober vindt er een Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats waarin de advieslijst aan de leden zal worden voorgelegd. De Goudse CDA-leden zullen in die vergadering de lijst definitief vaststellen. De vergadering wordt gehouden in de H. Josephkerk, Aalberseplein 2, 2805 EG Gouda en begint om 20 uur. Leden maar ook belangstellenden zijn van harte welkom.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.