23 januari 2015

CDA Gouda: ‘Veel misère door mogelijke sluiting hertenkamp en volière’

GOUDA - De aankondiging van het College van B&W dat met Cyclus is afgesproken om het hertenkamp bij de Zuidrandflat in Kort Haarlem op te heffen en in het Van Bergen Yzendoornpark de volière, leidt tot misère volgens CDA Gouda. Voor Gouwenaars maar ook voor de gemeenteraad kwam de aankondiging onverwacht.

Wel zal nog worden onderzocht of vrijwilligers het hertenkamp en de volière willen overnemen, stelt het College in een memo aan de gemeenteraad. CDA-raadslid Eppy Boschma hierover: “Voor het CDA is dit reden om de raad voor te stellen dit memo op de agenda te zetten. Keer op keer komt het College met plannen waar de buurt en de bewoners niet vooraf in worden gekend. Dat begon al met de bezuinigingen op de wijkteams en de bestemming van de PWA-kazerne. Tegelijkertijd verwacht het College eigen initiatief van Gouwenaars en wil het komen tot invulling van innovatief burgerschap. Dat gaat zo niet. Is wel gevraagd naar ideeën vanuit de stad? Die zijn er immers zo blijkt! En hoe verhoudt sluiting van het hertenkamp en de volière zich tot het informatie- en adviesrecht dat wijkteams hebben?”

Zij maakt zich hard voor het vooraf betrekken van Gouwenaars bij plannen vanuit de gemeente. “Vraag de Gouwenaar ook over het groenonderhoud mee te denken over hoe het anders, beter en mogelijk goedkoper kan. Dan bereik je meer en werk je écht samen voor een mooier Gouda!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.