15 maart 2014

CDA-lijsttrekker Huibert van Rossum publiceert zijn visie voor Gouda: ‘Voor elkaar!’

Gouda - CDA Gouda wil een recht op burgerinitiatief. Gouwenaars krijgen daarmee het recht bepaalde taken van de overheid uit te voeren. Maar belangrijker nog dan rechten, is betrokkenheid van mensen bij de stad. Gouwenaars moeten vooraf betrokken worden bij plannen van de gemeente die hen aangaan. De werkwijze van de gemeente moet daarop worden aangepast. Geen maatregelen in buurten en wijken, zonder de omwonenden te raadplegen.

Het zijn elementen uit de visie ‘Voor elkaar’ die Huibert van Rossum, lijsttrekker van het CDA Gouda, zaterdagmiddag (15 maart) overhandigt bij voetbalvereniging Jodan Boys. Een verdiepingsslag om aan te geven waar het CDA Gouda de komende jaren op inzet voor Gouwenaars. Geen oppervlakkige slogans, maar inhoud en eerlijke degelijkheid. Van Rossum geeft aan hoe hij de Goudse samenleving ziet en hoe hij inspeelt op uitdagingen die op ons afkomen. Denk aan de zorg die voor een groot deel door de gemeente uitgevoerd gaat worden. Wat gaat dat betekenen voor mensen?

De visie ‘Voor elkaar’ vormt een samenhangend fundament voor een sterk en leefbaar Gouda. Met als basisgedachte ruimte voor mensen en een gemeente die voorzichtig omgaat met belastinggeld. Niet de middeninkomens en gezinnen telkens zwaarder belasten, want die dragen al veel lasten. Van Rossum: ‘Ik verminder liever de uitgaven, dan ik de lasten verhoog’. Het versterken van Gouda als MKB-vriendelijke stad, de rol van familie en gezin, van verenigingen en vrijwilligers, de zorg en de manier waarop we fatsoenlijk met elkaar om willen gaan, staan beschreven in ‘Voor elkaar’. Om duidelijk te maken hoe Van Rossum politiek wil bedrijven in de Goudse democratie.

Van Rossum: “Voor mij geldt dat mensen in de stad centraal staan. Niet de raadszaal. Het betekent minder vergaderen in het Huis van de Stad en meer tijd om in de stad te zijn. Om met eigen ogen te zien wat er gebeurt, van mensen zelf te horen wat zij nodig hebben. Om mij zo ook te verdiepen in de zorgen van mensen, hun knelpunten te bespreken en hun aangedragen oplossingen serieus te nemen, af te wegen en verder te brengen. Passend bij het motto ‘samenleven doe je niet in je eentje’.” 

Klik hier om het document 'Voor elkaar' van Huibert van Rossum te lezen (pdf).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.