12 januari 2015

CDA-raadslid Eppy Boschma: Snel duidelijkheid nodig over huishoudelijke hulp

GOUDA – CDA-raadslid Eppy Boschma maakt zich zorgen over de huishoudelijke hulp. In een persbericht van Midden-Holland, waar Gouda ook onder valt, werd aangegeven dat cliënten de hulp ontvangen van de huidige aanbieder. Het CDA wil opheldering.

 

Boschma hierover: “Ik zit met veel vragen. Betekent het ook dat in veel gevallen dezelfde vertrouwde persoon de huishoudelijke hulp blijft bieden? De SP en het CDA zetten daar vraagtekens bij. Ook omdat onlangs bijvoorbeeld Zorgpartners in Gouda het contract dat ze met de gemeente had gesloten om huishoudelijke hulp te bieden, heeft overgedragen aan de Vierstroom. Of er dan ook personeel ‘overgaat’ is onduidelijk. Juist dat leidt tot onzekerheid bij mensen waar het om gaat. Waar kunnen zij op rekenen?”

 

In hoeverre toegezegd aanvullend budget van het Ministerie van VWS hier een oplossing in kan bieden, is onduidelijk. Het college gaf eerder aan nog geen toezegging te hebben gekregen in Gouda over de gevraagde extra middelen, terwijl het toch al begin 2015 is. De raadsleden Eppy Boschma (CDA) en Lenny Roelofs (SP) hebben hierover dan ook vragen gesteld om meer duidelijkheid te krijgen voor Gouwenaars over hun huishoudelijke hulp in de komende jaren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.