10 maart 2014

CDA Tweede Kamerlid Peter Oskam bezoekt dinsdagavond Jodan Boys

Sport als middel voor een kerngezond Gouda! Over dat thema gaan de mensen van de voetbalvereniging Jodan Boys in gesprek met Peter Oskam, Tweede Kamerlid voor het CDA en Huibert van Rossum, lijsttrekker CDA Gouda op dinsdagavond 11 maart om 20.00 uur.

Sport is meer dan spel alleen. Het brengt mensen dichter bij elkaar en het maakt wijken gezonder, levendiger en veiliger. Sport heeft op meerdere gebieden positieve invloeden. Door sport worden buurten sterker. Het CDA Gouda wil de verbindende en positieve rol van sport in wijken in samenhang bezien met het concept van de ‘Buurthuizen van de Toekomst’. Dit zijn ontmoetingsplekken waar verenigingen, wijkteams, verschillende vrijwilligersorganisaties, scholen en zorginstellingen samenwerken.

Van Rossum: ‘Juist voor sportverenigingen liggen er kansen om ook te fungeren als ‘Buurthuis van de Toekomst’. Sport is toegankelijk voor iedereen en dus kan ook een verenigingsgebouw voor meer dan alleen de sport de deuren openen. Al blijft dit natuurlijk altijd maatwerk. Niet elke vereniging heeft die mogelijkheid. Verenigingen zijn uniek en divers’.

Via sport leer je met spelregels om te gaan en rekening te houden met elkaar, ook als het spannend is. Sport is heilzaam voor iedereen. Ook voor jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken. Sport disciplineert en brengt je waarden en normen bij. Het loont om ook in Gouda de kansen die hierdoor ontstaan nog sterker te benutten. Meer samenhang in wijken wordt niet uitsluitend door dure professionals gerealiseerd, stelt het CDA Gouda.  

Peter Oskam, ervaringsdeskundige als oud bestuurslid van de KNVB en scheidsrechter betaald voetbal, kan hierover meepraten. Hij weet uit ervaring hoe belangrijk sport is voor het goed functioneren van jongeren, wijken en steden. Bij Jodan Boys gaat hierover het gesprek om te horen welke mogelijkheden zij als sportvereniging zien in relatie tot het ‘Buurthuis van de Toekomst’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.