22 april 2020

Corona, ook in Gouda

Het is niet niets waar de burger en de zorg op dit moment mee geconfronteerd worden. De kwetsbaren onder ons mogen niet meer bezocht worden. Aan ouderen wordt gevraagd boodschappen te doen tussen 7 en 8 uur in de morgen. We mogen met niet meer dan 3 personen bij elkaar zijn als we geen familie zijn etc. Personeel in ziekenhuizen, de verpleeghuizen en de thuiszorg zijn ineens ‘de helden’ geworden. Dit geldt ook voor het onderwijs, de politie en allen die ervoor zorgen dat zij die besmet zijn door het virus zo snel mogelijk beter kunnen worden. Journaals en kranten geven dagelijks updates van de stand van zaken. 

Ondertussen gingen we op weg naar Pasen. Elk jaar in deze tijd brengt het CDA een bloemetje bij de bewoners in één van de verpleeghuizen. In overleg met Zorgpartners is het dit jaar Gouwestein geworden en op vrijdag 10 april zijn er 82 taartjes (Bereklauwen) gebracht. Dit proces ging anders dan andere jaren. 4 gebaksdozen met een kaartje werden in de sluis gezet om later uitgedeeld te worden door het personeel. 

Gelukkig konden bewoners en personeel via een Facebookberichtje op de Facebookpagina van Gouwestein laten weten dat ze genoten hebben van de traktatie!

Margreeth van Dijk 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.