31 januari 2018

Felicitatie aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden

Koninklijke Hoogheid,

Van harte gefeliciteerd met uw 80e verjaardag! Graag wens ik u een mooi nieuw levensjaar toe, vol vreugde, gezondheid en geluk.

U kent mij niet persoonlijk maar ik voel mij zeer verbonden met u. 31 januari is ook mijn geboortedag, dus we vieren vandaag samen feest. Het toeval wil dat mijn moeder jarig is op 30 april, net als uw moeder, Juliana. Mijn opa was jarig op 31 augustus, de geboortedag van Wilhelmina. En sinds de dag dat ik met mijn vrouw samen ben vier ik feest met mijn schoonmoeder, die op dezelfde dag als uw zoon, Koning Willem-Alexander werd geboren. Wanneer u feest viert, vieren wij dat ook! Om die reden heb ik vandaag een taart overhandigd aan Maarten ter Meulen van het Oranje Comité Gouda.

Koninklijke hoogheid, ik ga ervan uit dat u trots bent op ons land, net als ik. We leven al bijna 75 jaar in vrijheid met elkaar en zijn een land dat internationaal meetelt. Wat ik altijd heb bewonderd in u is uw kalmte in iedere situatie. U liet leiderschap en verantwoordelijkheid zien in uw tijd als Koningin. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. U liet als geen ander het belang van respect zien.

Leiderschap en verantwoordelijkheid hebben alles met elkaar te maken. Ons land heeft leiderschap nodig om goede keuzes te maken. Keuzes die het voortbestaan verder realiseren en beter maken. Ik heb besloten om verantwoordelijkheid te nemen voor de stad waar ik woon, Gouda. Een diverse stad waar mensen wonen die met elkaar willen werken aan een sterker Gouda. Met deze mensen wil ik werken aan respect en duurzaamheid.

In 2022 is het 750 jaar geleden dat Graaf Floris V van Holland stadsvrijheid aan Gouda verleende. Van harte nodig ik u uit om dit feest met ons te komen vieren.

Met de meeste hoogachting,

 

Michiel Bunnik

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.