08 maart 2011

Goudse Helden #3

Het CDA zet de Goudse helden die zich inzetten voor straat en buurt in het zonnetje. Door middel van het aanbieden van een Goudse kaas eert het CDA de Goudse helden.

Op 14 februari ontving een groep heldhaftige vrijwillige brandweermannen en -vrouwen een zware Goudse Kaas uit handen van Liesbeth Spies ( lijsttrekker Provinciale Staten) en Mea Hiskes (fractievoorzitter CDA Gouda). Vrijwilligers die naast hun gewone baan, bij nacht en ontij beschikbaar zijn, ook voor de trainingsavond die volgde op de uitreiking. Ook Huibert van Rossum (raadslid) en de andere lokale CDA-ers kregen een gastvrij onthaal en mochten meekijken en doen bij de oefeningen die sommigen van hen op grote hoogte bracht in de bak van een hoogwerker.

Gouda heeft een actieve jeugdbrandweer, wat zorgt voor aanwas van nieuwe vrijwilligers die een gedegen intern opleidingstraject krijgen. Weinig mensen beseffen hoeveel tijd en moeite er gaat zitten in het zijn van brandweervrijwilliger. Leg bijvoorbeeld maar aan je baas uit dat je halverwege de werkdag plotseling opgeroepen kan worden. Gelukkig hebben de meeste partners wel begrip voor het feit dat je op de avond van Valentijn moet oefenen met het blussen van brandjes die niet door vurige liefde veroorzaakt zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.